Witam !!
Jako iz to moj pierwszy post na tym forum chcialbym wszystkich przywitac - czesc
Ale do sedna - jest komp prywatny. Na nim siedzi avast i chyba zaden firewall. Jednak tego pewien nie jestem gdyz komp nie oddaje odp na ping, a skanowanie portow nie daje praktycznie nic. W celach cwiczeniowych podobna konfiguracje walnalem na swoj 2gi komp i zachowuje sie on z deka inaczej (np odpowiada na pingi), wiec cos chyba przeoczylem..
Do sedna wracajac Postanowilem ze zamiast lamac go na rozniaste sposoby, podrzuce tam zwyczajnie netCat'a z opcja: "nc -L -d -p 1234 -e cmd.exe". Wszelkie trojany odpadaja gdyz avast dzielnie je wykrywa :/ a przy kompie mam jedynie chwile na podrzucenie pliku. No i teraz moje pytania:
1) testowany komp jest w LANie ze mna, docelowy bedzie mial publiczne, stale IP. Po podlaczeniu do niego dostane zdalnie odpalony cmd. Jak moge skopiowac pliki z docelowego kompa na moj? podkreslam ze jestem za NAT'em i IP mam wewnetrzny. Jak skladnia takiego polecenia by wygladala?
2)znacie jakies programy ktore mozna podrzucic na kompa i ktore transfer plikow ulatwiaja? cos jakby portable ftp server czy cos? Moje poszukiwania na chwile obecna mozna o obic o kant ... Chodzi o cos, co sie zwyczajnie odpali z exe i uruchomi usluge ftp.
3)jakies inne pomysly na latwe i bezbolesne przeslanie pliku z docelowego kompa na moj? i ew w druga strone takze?
4) zauwazylem ze CMD przy poleceniu dir nie wyswietla ukrytych plikow.. czy ktos wie jak temu zaradzic? wiadomo ze ukryte foldery sa zazwyczaj najbardziej pozadane <--- to juz wiem - trzeba dac komende dir /AH
z gory dziekuje za odp i pozdrawiam,
mayhem