Witam
Mam do was pytanie ^^
Jaki CMS wg. was sa w miare bezpieczne, oczywiscie te ktore znacie
Prosilbym aby osoby ktore mialy juz stycznosci z wieloma dostepnymi na rynku cms-ami mogly sie wypowiedziec na ten temat.
Witam
Mam do was pytanie ^^
Jaki CMS wg. was sa w miare bezpieczne, oczywiscie te ktore znacie
Prosilbym aby osoby ktore mialy juz stycznosci z wieloma dostepnymi na rynku cms-ami mogly sie wypowiedziec na ten temat.
Zazwyczaj to componenty sa dziurawe. Joomla ostatnio sie poprawilaEF po naprawieniu zalacznikow tez dobre
War, war never changes.
UniSolutions ponoć zrobili bezpieczny CMS jak i skrypt do forum. Wy sprawdźcie czy tak jest.
Ostatnio edytowane przez ryniek : 09-23-2008 - 21:58
Python/Perl/Ruby Hosting - MegiTeam.pl
UwolnijLaptopa.pl - akcja pod patronatem Fundacji Wolnego i Otwartego Oprogramowania
Ja jakos lubie MovableType bo jako CMS (glownie blogopodobny) generuje fajnie statyczny kod a sam engine moze byc poza strona (inna domena, inny katalog niz wygenerowany content, itd), wiec praktycznie niedostepny z zewnatrz.
Co mozna namieszac w statycznym HTMLu? Nic
Poza tym wplywa to bardzo pozytywnie na czas ladowania stronki - nie ma PHP ktore w slimaczym tepie laczy sie z baza aby zassac artykuly! Nic nie pobije szybkosci statycznego contentu.
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Wordpress :]
Tak... zainstalowac wordpress'a to jedna z najlepszych metod do tego aby Twoj system nie byl juz Twoj... wystarczy spoznic sie z aktualizacja...
Pytanie do uzytkownikow Wordpress'a - jak czesto aktualizujecie swoj blog do najnowszej wersji softu?
Z tego co mi wiadomo najnowszy wordpress jest dość bezpiecznynapewno bardziej niz joomla
![]()
... tak - do czasu kolejnej dziury i kolejnej aktualizacji, ktorej user nie zrobi (zapomni, odlozy na pozniej, itd).