Ukrywanie dysków? Prosta sprawa, trochę liczenia i dostęp do rejestru, koledzy podali już w linkach instrukcje.
spróbuj się zalogować na konto systemuKod:If dostep_rejestr = true then exit sub Else Goto Logowanie_na_konto_Systemu end if
Ukrywanie dysków? Prosta sprawa, trochę liczenia i dostęp do rejestru, koledzy podali już w linkach instrukcje.
spróbuj się zalogować na konto systemuKod:If dostep_rejestr = true then exit sub Else Goto Logowanie_na_konto_Systemu end if
www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.
nooo... biorac pod uwage ze explorer tylko tam przechowuje swoj config to... łał, jak zes na to wpadłmialem racje, ze w rejestrach? ;>?
wiesz... mogl byc to jakis rootkit czy inny syf... z kupa dll-kow
tylko na cholere pisac rootkita ktory ukrywa c:
No.. i są takie rootkity ze się z zasilaczem kitrają.. patrzysz któregoś dnia a tutaj zasilacza nie ma.. a te co bardziej żarłoczne to i psa i babkę i sąsiada potrafią wszamać
eee tam
zasilacz, zasilacz. stare biosy amigi rox zmiana napiecia na procku ot tak z punktu asma... czyli jak w prosty sposob mozna bylo komus zadymic pokoj
(Sorrki, nie miałem ostatnio dostępu do kompa) Gdy włączę mój komputer przez skrót na klawiaturze to wszystkie dyski mi się pokażą.
witam mam podobny problem ;-)
zlapalem wirusa ktory zostal calkowicie usuniety z systemu ale niestety zostawil po sobie sporo sladow swojej niecnej dzialalnosci.
miedzy innymi stworzyl wpisy ukrywajace w rejestrze dyski, usunalem ten wpis DWORDowy i wreszcie dyski pokazaly mi sie, ale wirus zrobil jeszcze sajgon w innym miejscu i nie wiem gdzie, a mianowicie klikajac na dysk pojawia mi sie zapytanie "Otwieranie za pomoca" - tak jakby funkcja dysku nie byla obslugiwana ;-) hehehe
naszczescie moge do dyskow dostac sie poprzez klikniecie Foldery i przechodzenie poprzez drzewo folderow, ale chcialbym aby to bylo tymczasowe rozwiazanie ;-)
wiecie ktory wpis w rejestrze jest odpowiedzialny za obsluge "uruchomienia" dyskow? ;-)
dziekuje za pomoc!
http://wyslijplik.pl/download.php?sid=yUbLtzJr
Nadpisz sobie te wartości i po problemie