No jednak karreira pana Mckinnona wcale niemusi być tak błyskotliwa
jakby się mogło wydawać
przynajmniei przez najbiższe kilkadziesiąt lat
ciekawe jak się potoczą losy tego gościa
No jednak karreira pana Mckinnona wcale niemusi być tak błyskotliwa
jakby się mogło wydawać
przynajmniei przez najbiższe kilkadziesiąt lat
ciekawe jak się potoczą losy tego gościa
Gościu jest w trudnej , sytuacji no ale jego tekst dotyczący ufo mnie rozbroił , dostanie kilka lat może w zawiasach potem będzie kosił niezła kase na zabezpieczeniach.
"dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."
Nie wydaje mi sie... Amerykanie zrobia pokazowke i go udupia na maksa... Perspektywa wizyty w Guantanamo nie wyglada zachecajaco :-/
Co ciekawe wiekszosc krajow ktore sa w dobrych stosunkach z USA jak trzeba to dadza swojego obywatela pod osad za granica (ekstradycja)... ale w druga strone zeby w Europie sadzic obywatela USA to nie ma mowy. Ot taka ciekawostka polityczna.
McKinnon - to on to zrobil czy nie zrobil... nawet jesli to on wszedl do systemow to jeszcze musza udowodnic ze on popsul :-) ale jak sie postaraja to udowodnia co tylko zechca... Szkoda mi kolesia.
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Ciekawe co gościu myślała włamując się do pentagonu z kompa domowego , na jego miejscu po takim wyczynie to bym się zawinął gdzieś do ciepłych krajów.
"dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."
musiał liczyć się z ryzykiem, musiał!
tqm ma rację - pokazówka to jest i szkoda chłopa
ale 3mam kciuki, żeby go łagodnie potraktowali...
* markossx *
Jeśli nie niszczył żadnych danych to jakim cudem mu naliczyli $700 000 nieźle.
Powinni zwolnić administratorów tych jednostek a zatrudnić jego. Czytałem artykuł w którym sie wypowiadał o stanie bezpieczeństwa tych organizacji do których sie włamał, to normalnie haker by się chwalił że niby tam super zabezpieczenia on powiedział że zabezpieczania są tragiczne a szczególnym słabym punktem były komputery pod systemem ms tak więc ciekawe co robią ci specjaliści co biorą grubą kasę za usługę bezpieczeństwa tych(strategicznych) baz danych.
Pozdrawiam.
Jak myslicie, za co naliczyli $700k ?!
Wycenili jakie straty spowodowal przestoj w pracy, dodali koszty tych idiotow ktorzy musieli przyjsc poklikac aby calosc znowu wstala... a tacy maja placone za godziny a nie za zadania :-)
Jak zatrudnili cala armie 'informatykow' do usuniecia awarii to komus trzeba rachunek wystawic prawda? Tak wlasnie dziala wielki biznes... same plusy dla amerykanow - zrobia pokazowke medialna jak to oni dbaja o bezpieczenstwo, zrobia z kolesia kozla ofiarnego (super aspekt psychologiczny), do tego jeszcze ktos zarobil na czysto $700k :-)
Jak tu sie nie cieszyc z bycia takim mocarstwem?! Ja osobiscie mam pecha i poza kilkoma amerykaninami z ktorymi wspolpracuje (mowie tu o samych informatykach i z nimi zwiazanych) cala reszta to skonczeni idioci ktorzy potrafia spier****c najprostsza robote... Doszlo do tego ze nagrywam kazda rozmowe telefoniczna z nimi a kazdego maila i czata drukuje aby pozniej nie mogli sie wykrecic z tego co powiedzili/napisali. Po prostu porazka moim zdaniem... Cale szczescie tych kilku na prawde wybitnych specjalistow nadrabia za cala reszte :-)
Tak dla skali porownania - ostatni przestoj prze nich spowodowany kosztowal nas 1/4 tego co ponoc nagrzebal McKinnon. No comment!
No nie przesadzajmy wszędzie można znaleźć jakąś czarna owce, no ale amerykanie są zapatrzeni w swoje mocarstwo i nie widza niczego po za nim ale jak się ma taka powierzchnie to nie maja się zbytnio czego obawiać przynajmniej tak im się wydaje , gościu mógł się najpierw się postarać o obywatelstwo w jakimś europejskim kraju.
McKinnon ma obywatelstwo brytyjskie... choc nazwisko i wyglad typowo Irlandzki :-) choc wyglad chudawego trola tudziez innego twora mi sie akurat bardzo podoba... wystarczy zwrocic uwage na ksztalt brwi i lekko szpiczaste uszy :-)
Tak czy inaczej szkoda faceta :-(
jak zwykle pogrywki polityczne a kto cierpi...? ehh...
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski)