Jaka książka była by najlepsza do nauki C++ w której wszystko było by przystępnie napisane ? Czy polecacie Thinking in C++. Edycja polska Autor: Bruce Eckel ?
Jaka książka była by najlepsza do nauki C++ w której wszystko było by przystępnie napisane ? Czy polecacie Thinking in C++. Edycja polska Autor: Bruce Eckel ?
Ja się uczyłem z Symfonii C++. Dobra książka, tekst jest ciekawie rozpisany i łatwy do zrozumienia.
Ja od siebie moge polecic stronę
Serwis programistyczny C i C++
Bardzo dobre kursy c++ w tym korzystania z winapi, winsock, opengl,pisaniu gier w c/c++ i inne. Strona jest swietna.
Ja czytam aktualnie Thinking in C++, bardzo dobra książka.
Pozdrawiam, 0DFh
Stephen Prata - Szkoła programowania C++
Osobiście korzystam z Programowanie teoria i praktyka z wykorzystaniem C++(Bjarne Stroustrup) i powiem szczerze, że jest jak dla mnie najlepsza. Próbowałem coś wyciągnąć z ebooków, z symfonii c++ ale nie przemawiało to do mnie jak ona. Jedynym problemem jest cena, bo i 130zł, no ale prawie 1200str, więc warto.
Opisuje całe c++ bez bibliotek oczywiście, same podstawy(dosyć obszernie) do tego biblioteki FLTK i STL chyba. Jest też mowa o systemach wbudowanych.
Wiadomo, bo kto wytłumaczy 'programownaie w C++' lepiej niż sam autor tego języka? ^^Osobiście korzystam z Programowanie teoria i praktyka z wykorzystaniem C++(Bjarne Stroustrup) i powiem szczerze, że jest jak dla mnie najlepsza.
Jednak biorąc pod uwagę (mniejszą) cenę to dobrym wyborem jest "Thinking In C++", która też elegancko tłumaczy wszystko![]()
Wg mnie najlepszą nauką nie jest książka tylko robienie czegoś samemu i szukania info w necie. Ja się tak nauczyłem i jestem pro na studiach![]()
Lubię jak jest fajnie