Pokaż wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Pytańko od początkującego

Cool Pytańko od początkującego

Według mnie nie było takiego pytania więc...

....Nie jestem kolejnym początkującym który teraz powie "Czy ktoś nauczy mnie hackingu" Jeśli ktoś cię tego nauczy to już nie będziesz hakerem, bo hakerem nazywa się tego którego inni tak nazywają no nie

Mam parę pytań:

1.Wiem że trzeba się nauczyć jakiegoś języka programowania, jestem w połowie dużej książki i uczę się w BORLAND DELPHI Nie wiem czy to z tego programu mam się uczyć, no bo jakie tam komendy wpisywać żeby... Nie ważne napiszcie czy dobrego używam

2.I jescze tylko to:

Jest taki program hackme, jak mam tam ćwiczyć, jak złamać to hasełko. Pewnie był już taki post, jak tak to dajcie mi może naniego linka

PZDR for hackers :P

Domyślnie

jesli chodzi o programowanie, jesli siedzisz na borlandzie zapewne piszesz aplikacje okienkowe (drag&drop) czyli komputer (wlasciwie srodowisko odwala za Ciebie jakies 70% roboty) wiec zacznij pisac pod konsola, naucz sie
    tworzyc sam obiekty (w tym okno) i zarzadzac, manipulowac nimi

jesli jedziesz pod winda, zapoznaj sie z teoria dzialania systemu operacyjnego, jego modelem, z windows api
    "W życiu wszystko ma jakiś sens, tylko trzeba go odnaleźć. No i często ma on odmienne znaczenie dla różnych osób."

Domyślnie

Z tego co widzę jesteś pod winda wiec pomyśl może o linuxie , osobiście uważam ze delphi jest bardzo dobry na początek sam od niego zaczynałem , a co do hackme to zależy od tego jakie jest, hasła są pochowane w rożnych miejscach , zazwyczaj początkowe są w miarę łatwe do złamania, hackme traktuj bardziej jako zabawę a nie naukę bo zbyt wiele z tego nie wyniesiesz.
    "dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."

Domyślnie

A jakiego programu użyć. Jak coś to podaj też link do dobrego kursu

Domyślnie

Skąd mam wiedzieć czego masz użyć jak nawet nie wiem gdzie jesteś , kurs dotyczący czego?
    "dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."

Domyślnie

1) Ty nie używasz programu tylko uczysz się jak wpomniełeś Delphi za pomocą kompilatora + narzędzia borland delphi...
    w sumie używasz programu ale z tego co widać dążys do nauki języka programowania
    tak jak mówi pierzu -
    zapewne piszesz aplikacje okienkowe (drag&drop) czyli komputer (wlasciwie srodowisko odwala za Ciebie jakies 70% roboty)
    czyli budujesz aplikacje jakby z klocków - prawie lego
    daletego użyj np: dev++, (zakładam że windows) gdzie napiszesz czysty kod\
    zaczynamy oczywiście od "helo word" żeby zobaczyć o co biega
    kod z wikipedii:
    Kod:
    #include "iostream"

using namespace System;

int main(array<System::String ^> ^args)
    {
        Console::WriteLine("Hello World - Managed");
        std::cout << "Hello World - Native" << std::endl;
        return 0;
    }
    czyli:
    odpalasz dev c++ wklej sobie ten kod i użyj ctrl+F9
    czyli kompilujesz (przerabiasz kod na postać zrozumiałą dla procesora,czyli 00100101010101010101101101,itd czyli tworzysz w tym wypadku plik binarny *.exe, który można odpalić już jako pragram, kumasz?
    narzędzia, których używasz są całkiem fajne ale w/g mnie wiele się z tego nie nauczysz bo mało tam Twojej ingerencji...
    ciesz się, że tu trafiłeś bo jak ja zaczynałęm to pisałem kod "hello worda" w notatniku i dziwiłem się czemu mi nie działa chociaż zmieniałem rozszerzenie od
    .exe poczynająć a na .hwck (skrót mogę rozjaśnić na PM) kończąc...
    osobiście + masa innych ludzi polecam:
    http://www.gamedev.pl/tutorials.php
    "od zera do gier kodera" - nie wystrasz się rzeczy typu directx czy opengl gdzie jest mowa na początku, wcale nie musisz iść w tę stronę...

good luck ))
    * markossx *