Pokaż wyniki 1 do 3 z 3

Temat: Nowy Hakin9!

Domyślnie Nowy Hakin9!

Właśnie ukazał się najnowszy numer Hakin9 09/2010 – do pobrania za darmo! Cały magazyn w pliku pdf! A w nim m.in.:
    pisanie WIN32 shellcode w kompilatorze C
    szkodliwe oprogramowanie dla gier – kompletny ekosystem
    monitorowanie sieci
    backup – sposoby zabezpieczania najważniejszych dla Twojej firmy danych
    jak uchronić się przed potopem cyfrowych danych
    neurony w komputerze – zagadnienia związane z budową i uczeniem sieci
    badanie pamięci flash urządzeń mobilnych

Polecam!!! Hakin9 :: Magazyny

Domyślnie

Polski hakin9 coraz bardziej przypomina angielski, poziom spada z miesiąca na miesiąc, od lutego nie było nic co podejmowało temat bezpieczeństwa.

Domyślnie

niestety musze sie z tym zgodzic - widac to w ostatnich kilku numerach :-(

Nie chce byc nieuprzejmy bo gazete dostajemy za darmo i sam kiedys pisalem dla jednego z periodykow komputerowych wiec wiem jak ciezko jest napisac dobry tekst - poprawny merytorycznie, ciekawy i zjadliwy dla czytelnika... ale jesli profesjonalista zajmujacy sie backupami doradza robienie kopii on-line bo bezpieczniej a nie wspomina o zagrozdniach takiego rozwiazania, to znaczy ze chyba tematu nie przemyslal... i jeszcze sam stwierdza ze 'Twoj backup jest bez sensu' to ja sie pytam co on w tej swojej firmie robi i po co ta firma istnieje?

Po przeczytaniu takiego tekstu moge smialo powiedziec jaki jest moj BCP - nie korzystac z uslug takich konsultantow Oooops - autor chyba strzelil sobie i swojemu pracodawcy w noge...

Dla mnie EOT - musze przeczytac reszte tego numeru - zawsze cos ciekawego sie trafia, cos co daje nowe pomysly itd.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Zasady Postowania