Pokaż wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Komentarze

Domyślnie Komentarze

Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda w aspekcie prawnym komentowanie artykułów , wyrażanie swojej opinii w internecie. Kto jest odpowiedzialny za treść komentarzy oraz co zrobić żeby odpowiedzialnym za treść nie był autor. Jak sprawa wygląda gdy strona jest na zagranicznym serwerze , czy obowiązuje w takim wypadku prawo lokalne dla serwera?
    Z góry dziękuje za odpowiedzi

Domyślnie

Z tego co pamietam obowiazuje prawo kraju w ktorym odbywa sie publikacja czyli tam gdzie jest serwer. Jesli hostujesz w Polsce to powinienes zglosic swoja strone w sadzie o ile pamietam jako wydawnictwo co jak dla mnie jest totalnym absurdem ale wiem ze ludzie tak robia aby uniknac odpowiedzialnosci za to co wypisuja uzytkownicy
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

A co zrobić żeby nie brać odpowiedzialności za to co wypisują użytkownicy? Może być serwer poza PL , byle nie zgłaszać nic do sądu itp itd...

Domyślnie

Sprawdz odpowiednia ustawe... tam jest podane kiedy trzeba zglaszac do sadu. Ja nie jestem prawnikiem i nie chce Cie wprowadzic w blad...

Domyślnie

Jeszcze jedno pytanie , jeśli zapożyczę jakiś ART chociażby z WP , to czy grozi mi coś za naruszenie praw autorskich? Czy może wystarczy że podam źródło ?

Domyślnie

Jak mowilem, nie jestem prawnikiem... a nawet gdybym byl to nie jestem TWOIM prawnikiem :P

Najczesciej mozna sie powolac na artykul z innego portalu ale przedruk/publikacja kopiuj-wklej to juz za duzo. Powinienes miec pisemna zgode redakcji...

Domyślnie

nie jestem prawnikiem
    To czas się kształcić HEHEEH

A tak na poważnie dzięki za rady , nie chce beknąć za takie bzdury jak w/w

Zasady Postowania