Pokaż wyniki 1 do 3 z 3

Temat: haslo email- pomoc (nietypowo)

Domyślnie haslo email- pomoc (nietypowo)

Hej.
    Sprawa w ktorej pisze jest lekko nietypowa (przynajmniej dla mnie) wiec zaczne od krotkiego wprowadzenia w temat.
    Jestem studenka Design w Londynie- w tym roku bronie dyplom. Moim tematem jest prywatnosc. Pomysl na projekt jest nastepujacy- chce wykorzystac dziury w prawie i nie lamiac go zdobyc jak najwiecej informacji na temat wybranej, obcej mi osoby (np lazac za nia, gromadzac wszystkie informacje z jej internetowych profili, ksiazki telefonicznej, archiwum itp). Chodzi mi o pelna inwigilacje ktora ma na celu wykreowanie wizerunku tej osoby poprzez informacje jakos tam dostepne.
    No i teraz drugi wymiar prywatnosci mojej pracy- wybrana osoba jest kochanka mojego bylego. Historia prosta- przeczytalam przypadkiem jej email do niego, potem wszystkie emaile jakie wymienili, potem wszystkie smsy i wpisy na facebook. Chodzi o to, ze oni sa przekonani, ze ja posiadam kopie wszystkich maili- a ja w zlosci i rozpaczy o tym akurat nie pomyslalam. Te maile to punkt wejsciowy do jej profilu tzn mojego projektu- to jedyne co o niej wiem w tym momencie, jej pierwszy wizerunek.
    Czytalam o keyloggerach i tym podobnych ale, ze nie mam pojecia o tych programach nie wiem czy daja one mi jakakolwiek szanse zdobycia jego hasla. No i nie mam dostepu do jego komputera wiec musialby to byc program przeslany przez maila.

bardzo prosze o pomoc, bo ogolnie osobiscie jestem zupelnie zielona w sprawach komputerowych..

przepraszam za dluga wiadomosc

pozdrawiam

Domyślnie

Droga Koleżanko,

gdybyś zadała sobie troche trudu i przejrzała trochę to forum to prawdopodobnie nie postawiłabyś tego wątku;
    zamykam i przenosze.
    * markossx *

Domyślnie

1. W UK takie cos jak opisujesz jest kwalifikowane jako 'stalking' i na to jest paragraf zwlaszcza ze bedziesz inwigilowac taka osobe bez jej zgody, nie wspominajac o tym jaka jest miedzy wami relacja...
    2. fajna bajeczka...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)