Witam. Mam problem z systemem operacyjnym Linux z zestawu szkoły hakerów. Otóż żeby skonfigurować kartę w tryb promiscuos trzeba wpisać najpierw ifconfig eth0 promisc a następnie if config eth0. Gdy tak robię to wyświetla się że jest wyłączone i mój komputer żadnych pakietów nie odbiera! Na filmiku instruktażowym piszę że najpierw trzeba uzyskać prawa administratora w tym celu należy wpisać przy user@school:~$ whoami i wtedy pod spodem wyskakuje user. Jednak u mnie tak nie jest nie piszę user@chool:~$ tylko root@school:~$ a po wpisaniu whoami nie wyskakuje user tylko root! Następnie gość na filmiku wpisuje su i wyskakuje mu Password. U mnie nic nie wyskakuje u mnie nic nie wyskakuje! Następnie temu gościowi wyskakuje root@school:home/user#. I wtedy wpisując ifconfig eth0 promisc wyskakują mu jakieś napisy a w środku drukowanymi literami: UP BROADCAST RUNNING MULTICAST, u mnie po wpisaniu tego nic nie wyskakuje! Następnie ten gość wpisuje ifconfig eth0 promisc i nic mu nie wyskakuje a potem wpisuje ifconfig eth0 i znowu wyskakuje mu to samo okno i widać na nim że tryb prmiscuos jest włączony. I mnie po wpisaniu tego wyskakuje, że jest nie włączony. Normalnie na filmiku po tej czynności włączał się ten tryb, u mnie nie! Pomóżcie! Może to wina tego, że nie wiem jak uzyskać prawa administratora? Powiedzcie mi jak robić wszystko krok po kroku!
P.S. Proszę mi nie mówić żebym zapytał się o to na Forum Szkoły Hakerów bo nie mam loginu ani hasła!