Pokaż wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Hacking pomocy!!

Domyślnie Hacking pomocy!!

Witam

Mam do was pytanie... mam nadzieje ze mi pomozecie niebede owijał w bawełne
    chciał bym złamac hasło gg,próbowalem exploitów oraz trojanów trojany skutkowały a exploity niestesty nie,chciał bym złamac hasło na komputerze do którego niemam fizycznego dostepu i nie jest to siec lan moze znacie jakąs aplikacje która mi w tym pomoze lub jakis exploit moze byc to sposób nawed pod linuxa bo mam i xp i linux. z góry dziekuje

Pozdrawiam!!!

Domyślnie

skoro trojany skutkowaly, mozesz owym programikiem wyslac sobie plik config profilu danej osoby i go rozszyfrowac i bedziesz mial haslo
    "W życiu wszystko ma jakiś sens, tylko trzeba go odnaleźć. No i często ma on odmienne znaczenie dla różnych osób."

Domyślnie :P

Dzieki ale mi chodzilo o dyskrecje :PP zeby ofiarka niewiedziala o tym ze jej przyechwycilem haslo no niekoniecznie neiwiedzialal zeby tylko niemusiala odbierac zadnych plików odemnie po za tym ofiara musi byc w miare głupia zebyto odebrac chcialem sniffinegiem ale czytalem ze sniffery sa tylko do sieci lan wiec nic z tego poczekam jeszcze moze ktos mi pomoze...

pozdrawiam!!!

Domyślnie

i znowu nie umiecie odpwiadac na pytania (tak jak w moim tecmacie)
    chyba wyraznie widac ze pyta sie o expliuty nie trojany on tylko o nich wspomniał a sie pyta o cos zupełnie innego

Domyślnie

mam nadzieje ze mi ktos pomoze:PP

Domyślnie

Ze wróce do tych exploitów mam film który pokazuje jak uzyc tego metasploita wpisuje wszystko jak trzeba tak jak na filmie wszystko idzie zgodnie z planem dzieje sie wszystko tak jak ma byc keidy juz wpisze IP ofiary potem swoje chce sie polonczyc łączenie trwa kilka sekunt i rozłancza i pisze jakis tam bład połaczenia. nieiwem czy to prawda bo czytalem jakies plotki powtarzam plotki ze exploity sa tylko do sieci lan ale podejzewam ze to nieprwda co wy myslicie o tym?siedze juz w tym dosyc długo ale nigdy niespodkalem sie z jakims naprawde dobrym sposobem myslalem ze tutaj znajde odpowiedz jeszcze poczekam trosze na odpowiedz, dowiedzialem sie ze na tym forum najszybciej znajde odpowiedz wiec napsialem

Pozdrawiam!!!

Domyślnie

[offtop]
    Cytat Napisał domichaelo
    i znowu nie umiecie odpwiadac na pytania (tak jak w moim tecmacie)
    chyba wyraznie widac ze pyta sie o expliuty nie trojany on tylko o nich wspomniał a sie pyta o cos zupełnie innego
    Ty chlopie chyba juz przesadzasz...

Po 1, nie zaczyna sie zdania od 'i' ;p
    Po 2, nie spamuj tyle
    Po 3, a co Ty jestes wrozka? Skoro jestes taki madry to odpowiedz na pytanie, ja podaje mozliwosci...
    [/offtop]
    --------------------------------------------
    Dzieki ale mi chodzilo o dyskrecje :PP zeby ofiarka niewiedziala o tym ze jej przyechwycilem haslo no niekoniecznie neiwiedzialal zeby tylko niemusiala odbierac zadnych plików odemnie po za tym ofiara musi byc w miare głupia zebyto odebrac chcialem sniffinegiem ale czytalem ze sniffery sa tylko do sieci lan wiec nic z tego poczekam jeszcze moze ktos mi pomoze...
    Uzywajac trojana niekoniecznie musi to byc jawne, mozesz go podpiac pod jakies inne pliki, zrobic co masz zrobic i nastepnie go usunac. Na exploitach niestety sie nie znam wiec Ci nie pomoge a co do snifferow, owszem przechwytyja pakiety w sieci, ale nie tylko lan, teoretycznie np. neostrada jest jedna duza siecia i teoretycznie mozesz sniffowac wszystkie adresy z zakresu maski swojego adresu zewnetrznego.
    "W życiu wszystko ma jakiś sens, tylko trzeba go odnaleźć. No i często ma on odmienne znaczenie dla różnych osób."

Domyślnie

domichaelo - jak dla mnie odpowiedz zostala udzielona zgodnie z postawionym pytaniem... skoro nie wnosisz nic do dyskusji a tylko chcesz siac zamet to siedz cicho.

Cytat Napisał eryk
    próbowalem exploitów oraz trojanów trojany skutkowały a exploity niestesty nie
    No wiec skoro trojany skutkowaly to rozumiem ze udalo Ci sie podrzucic trojana na ta maszyne... Wtedy rzeczywiscie tak jak powiedzial pieprzu wyslac plik profilu GG do Ciebie (za pomoca trojana a nie GG) i zapuscic lamacz hasel na swoim kompie (a nie ofiary). Poza samym wysylaniem pliku nic wiecej sie nie dzieje u ofiary wiec nic innego raczej nie ma szans zauwazyc. Majac plik na spokojnie bawisz sie juz u siebie

Co do exploitow - jakos nie widzialem nigdy podzialu na takie do sieci LAN i WAN... exploit to exploit - narzedzie wykorzystujace dziure w oporogramowaniu... jesli dotyczy on oprogramowania/uslugi dostepnej w sieci LAN to bedzie on dzialal w sieci LAN... uslugi publiczne to bedzie najczesciej WAN choc i to nie zawsze musi byc prawda...

tzw. exploit lokalny to taki, gdzie aby go odpalic skutecznie musisz miec dostep do atakowanej maszyny - na przyklad konto na tej maszynie i wtedy odpalasz exploita ze swojego konta uzytkownika (albo czyjegos jesli masz dostep hehe)
    exploit zdalny to taki ktory mozna wykonac przez siec nie majac konta na atakowanej maszynie...

Co do sniffingu i neostrady... to jest siec oparta o PPPoA czyli odmiane PPP (Point-to-Point). Twoja neo ma wiec polaczenie z systemem w TP S.A. i niczym wiecej, nic wiecej nie uslyszysz poza ruchem miedzy Twoim kompem a bramka... To ze mozesz pingowac i skanowac inne kompy w tej samej puli adresowej to nic dziwnego... ruch idzie przez router na centrali.

Nie jestem specem od DSLi ale mowiac krotko tak to wyglada z definicji PPP.

Domyślnie Spoko

Dzięki naprawde pomogliscie mi wszyscy po troche dowiedziałem sie troche nowych rzeczy od was a co do sieci to ja niemam neo;/tylko radiowy shit ael cóz trudno moze znajde jakies inne sposoby na radiówke

Domyślnie

Radiowki to bardzo wdzieczny temat do zabawy... sygnal radiowy jest znacznie trudniej ukryc ;-) i znacznie latwiej podsluchiwac... co prawda jesli ISP jest na prawde logicznie myslacy to nie ustawi radiowek w postaci sieci LAN tylko po pierwsze wlaczy izolacji stacji (tak ze 2 kompy sie juz nie widza) a do tego najlepiej odpali wlasnie PPPoA i bedzie wtedy polaczenie punkt-punkt. Utrudnia to znacznie zycie tym ktorzy chca sie pobawic ale ma tez swoje plusy - np majac PPPoA dobrze ustawione nie ma czegos takiego jak wirusy ktore rozsiewaja sie same od windows do windowsa bo zwyczajnie nie maja mozliwosci takiego dzialania