Witam, poszukuję exploitów na porty:
21/tcp open ftp
25/tcp open smtp
110/tcp open pop3
119/tcp open nntp
143/tcp open imap
Chciałbym przetestować byłbym bardzo wdzięczny. Nikomu się nie włamuje!!!
Witam, poszukuję exploitów na porty:
21/tcp open ftp
25/tcp open smtp
110/tcp open pop3
119/tcp open nntp
143/tcp open imap
Chciałbym przetestować byłbym bardzo wdzięczny. Nikomu się nie włamuje!!!
oczywiscie exploity sa na porty nie na oprogramowanie sie na nich znajdujace
temat by neo?
boze chron krola... czlowieku zastanow sie zanim cos napiszesz, rozwaliles mi serce z samego rana... moim zdaniem temat do zamkniecia na dzien dobry...
--
ToM's Super Fix IT "No Fucking Problem"
"Daj komuś rybę, a nakarmisz go na jeden dzień. Naucz go łowić ryby, a nakarmisz go na całe życie." - Lao Tzu
nie chciałem nikomu rozwalić dnia xD... Wiem pracuje tam ftp na porcie 21 może być?
...nie moze byc...
jaki system ? Jaki serwer FTP ? Jaka wersja tego serwera ?
Zapisz sobie to na karteczce a nastepnie idz na strone http://www.securityfocus.com/ i poszukaj czy ma jakies znane bledy, jak nie ma to zostaje ci samemu cos wyszukac (o ile jest) i napisac na to exploita...
...potem mozesz ten znaleziony blad opublikowac i bedziesz slawny
To jest odpowiedz na wszystkie twoje pytania...
--
po:
1. Nmap nie pokazuje mi więcej informacji a korzystam z nmap 5 i mam sutawiony skan Quick scan dobrze jeżeli chce przeskanowac kompa?
2. Jeżeli wpisuje w cmd "ftp o [ip] i pokazuje mi komendy...
3. jeżeli wpisze " ftp [ip] to pisze połaczony... A po chwili połaczenie przerwanie przez hosta zdalnego
i co?
i jajco... przecie nie chcesz sie wlamywac, wiec zapewne to twoj serwer... wiec powinienes wiedziec co na nim jest zainstalowane...
a jak nie jest to twoj serwer to polecam "world's best exploit" ze stronki http://lcamtuf.coredump.cx/
--
Tak, moze byc... u mnie na 21 jest serwer www... teraz kombinuj na co sa explotiy i wroc z wynikami, zaloz nowy temat. Zamykam i przenosze do /dev/null bo tylko na to sie ten watek nadaje.
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)