Witam mam problem od 2 tygodni jestem w sieci radiowej , net niby wporzatku a jednak zauwazam dosc dziwne sprawy dziajace sie z tym internetem takie jak :
-w wekendy duzy ping (200-2000) normalnie (17-19)
-lacze mam niby 6,5 Mb/s a podczas pingu 200-2000 spada do 0.3-2,5 Mb/s max
i to wlasnie sklania mnie to zapytania o taka sprawe ... jezeli jest jakas metoda dorwania osoby ktora to robi bedac jedynie uzytkownikiem sieci lub chociaz upewnienia sie ze takie przygody sa wlasnie spowodowane jakas osoba ktorej sie nudzi i dawno w buzie niedostala to prosilbym o jakies wskazowki tylko prosze o wyrozumialosc poniewaz nigdy nie bawilem sie w zaden sposob w takie sprawy zwiazane z internetem .. jedynie wkurza mnie fakt ze w sobote mam ping 2000 a po zgloszeniu w poniedzialek po jakiejs godzinie wszystko dziala super znow do soboty ... troche to chore bo zdarza sie tak rowzniez w inne dni ogulnie to tydzien byl by stracony bez dzwonienia do siedziby firmy , natomiast kolega ktory ma identyczny internet w tej samej sieci dwa domy dalej ma wszystko wporzatku i to wlasnie sklania mnie to poproszenia was o pomoc wszystkie informacje jakie bede potrzebne bede dawaj odrazu jak wystapi zapytanie o nie poniewaz niewiem zabardzo co tu podac czekam z niecierpliwoscia na jakis odzew z waszaj strony i licze na pomoc w ustaleniu przyczyny tej dziwnej sytuacji ...