Pokaż wyniki 1 do 3 z 3

Temat: POGRÓŻKI - IP z fotka.pl

1. Domyślnie POGRÓŻKI - IP z fotka.pl

Błagam o pomoc!!! Od ponad pół roku dostaje maile obrażające moja osobe i moich bliskich, dostaje takze pogrozki na telefon z bramki internetowej. Sprawa poszla do sadu ale niestety z powodztwa cywilnego i sama musze szukac dowodow ze osoba oskarzona jest winna. Mam numer IP z wiadomości mailowych i podejrzewam jedna osobe. Ma ona konto na fotce.pl i zastanawiam się czy mozna się w jakiś sposob dowiedziec jakie jest ip tego uzytkownika. Wtedy mogłabym porównać IP z maili z IP z fotki.pl. Błagam o pomoc, nie wiem juz co robic.

2. Domyślnie

Ani ty, ani my nie mamy uprawnień, aby samemu wymierzać sprawiedliwość. Wszystkie dowody zanieś na policję.

Zamykam

Domyślnie

Cytat Napisał anioleczek2112 Zobacz post
    Błagam o pomoc!!! Od ponad pół roku dostaje maile obrażające moja osobe i moich bliskich, dostaje takze pogrozki na telefon z bramki internetowej. Sprawa poszla do sadu ale niestety z powodztwa cywilnego i sama musze szukac dowodow ze osoba oskarzona jest winna.
    Fajna bajeczka, zwlaszcza to co pogrubilem.

Jesli ktos przysyla pogrozki z bramki internetowej do gry wchodzi policja i prokuratura. Bramki loguja adresy IP ludzi wysylajacych SMSy, po tym Policja trafia do ISP albo admina sieci i pyta kto korzystal w dniu tym i tym o tej godzinie z tego IP i nie jest to Twoj obowiazek ale Policji.

Skad wiem? Bo sam raz dostalem prosbe (na pismie) o udostepnienie danych w zwiazku z taka wlasnie sprawa. Sledczy poinformowal mnie ze chodzi o pogrozki wyslane przez ta i ta bramke okolo 9 miesiecy wczesniej (to bylo prawie 5 lat temu) o tej i o tej godzinie. Zapytal czy mam logi... logi byly, dalej sprawa zajeli sie juz nasi prawnicy i oni rozmawiali z Policja.

Prosze nie wciskaj nam bajek cienkich jak nalesnik... nie takie sztuczki juz ludzie probowali
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)