Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: Problem z kompilacją.

Domyślnie Problem z kompilacją.

Kiedys juz kompilowałem i to dużo. Teraz po roku mam to w szkole i trzeba sobie przypomnieć jak C++ działa. A tu przykra niespodzianka
    finrodq@huhu:~/Pulpit/c++$ gcc szkola.cpp
    /tmp/ccepSWjO.o: In function `std::__verify_grouping(char const*, unsigned int, std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> > const&)':
    szkola.cpp.text+0xe): undefined reference to `std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> >::size() const'
    szkola.cpp.text+0x59): undefined reference to `std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> >:perator[](unsigned int) const'
    Cycat powinien być dłuższy ale
    # You have included 13 images in your message. You are limited to using 4 images so please go back and correct the problem and then continue again.
    (WTF)?
    Przy prostym programie wyświetlającym napis. Wie ktoś o co chodzi? Napisalem też na forum maniaków c++ ale myślę że tu szybciej dostanę odpowiedz

Domyślnie

Rozwiązane.
    gcc jest od C a żeby C++ kompilować trzeba użyć g++. To był tak głupi błąd że nic dziwnego że nie mogłem znaleźć nic o tym. Aż wstyd

Domyślnie

po za tym link

Domyślnie

off-topic - wrzucajac kod w posty uzywajcie markera CODE a nie QUOTE... wtedy nie bedzie obrazkow, bedzie czysty kod...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Zasady Postowania