Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 23

Temat: Sekta

Exclamation Sekta

Jest pewna organizacja okultystyczna, do której do niedawna należałem.
    Sekta działa dzięki internetowi.
    Niszczy związki, uzależnia psychicznie, zastrasza.
    Jest tam jeszcze kilkanaście fajnych osób, które uwierzyło, że można stworzyć grupę na zasadzie przyjaźni. A wpadli w łapy chorego manipulanta.
    Ostatnio edytowane przez eNKlav : 03-11-2009 - 02:00

Domyślnie

Przecież możesz zebrać ekipę i wparować im do lokalu i zrobić " hałę" co nie? A nazwa tematu "Sekta" no robi wrażenie

I tak temat pewnie do kasacji więc, Ci odpowiem, że to jest forum. Nie agencja matrymonialna.

ps.
    Tak naprawdę, to współczuję moderatorom.
    Ostatnio edytowane przez pscager : 02-27-2009 - 02:10
    To co robię to tylko hobby...
    Miejsce Polska, system samowolka, cel to forsa - w tym tkwi sekret. Biorę co los da, życie made in Polska, to jest moje miejsce, bo kocham to miejsce.
    http://images35.fotosik.pl/60/8b30de7006ef376e.jpg

Domyślnie

Cytat Napisał pscager Zobacz post
    Przecież możesz zebrać ekipę i wparować im do lokalu i zrobić " hałę" co nie?
    Nie bardzo koles. Prawo obowiazuje w tym kraju.

A ze pewnie pojdzie do kasacji w to nie watpie. Mimo wszystko może ktoś potraktuje moją prośbę.
    Całe info na PW.

4. Domyślnie

Cytat Napisał eNKlav Zobacz post
    Nie bardzo koles. Prawo obowiazuje w tym kraju.
    Bądź konsekwentny - nakłaniasz do przestępstwa: art 268 kk a pscagera pouczasz.

Temat jest bardzo wrażliwy, ponieważ znaczna większość z nas przyklaskuje walce z takimi ... obiektami, ale to nie jest takie proste, jak myślisz. Najlepiej, jakbyś zebrał wszystkie możliwe materiały dowodowe - screenshoty, logi, nagrania, dane kontaktowe itd, zapoznał się z:

... i wtedy będziesz wiedział, co robić.

PS. przenoszę do /dev/null (było w hacking/), ale zostawiam otwarte, ponieważ być może wyniknie z tego ciekawa dyskusja.
    Ostatnio edytowane przez Mad_Dud : 02-27-2009 - 02:35

Domyślnie

Nie, nie chcialem pouczac. Chodzi o to, ze ten przyslowiowy lom zostawia slady, i po takiej akcji prawo byloby po ich stronie, wiec w rezultacie jeszcze bym im pomogl.

Ze to nie proste to wiem. Od kilku miesiecy to wiem.
    A nie chce zwracac sie z prosba do archidiecezji, gdyz wedle mojego rozeznania sam kosciol dla mnie jest najwieksza mafia, jesli o sekty chodzi (wezcie pod uwage fakt, ze 98% takich osrodkow zwalczajacych sekty sa katolickie. Jak mozna byc obiektywnym dzialajac w takiej grupie, ze wystarczy spojrzec na historie i to, jak kosciol podchodzil do wolnosci wyznania?). Dla prostego przykladu, zeby daleko nie szukac. Z linka ktorego podales - http://www.archidiecezja.lodz.pl/czy...awo/k3wst.html
    "Kan. 748 § 2. Ludzie nie mogą być przez nikogo zmuszani do przyjęcia wiary katolickiej wbrew własnemu sumieniu." Jak to pogodzić z wolnym sumieniem i wolnym wyborem, kiedy zmusza się do rytualu inicjacyjnego (czyt. "chrztu") niemowleta, a indoktrynacje rozpoczyna od kolyski? Dlatego tez szukam innego rozwiazania. A pisze to tutaj, bo dzialanie wspomnianej sekty opiera sie glownie o internet.

Co do naklaniania do przestepstwa. Moze zle to ujalem, albo zle zaczalem. Nie chce nikogo naklaniac do przestepstwa. Chce tylko pokazac grupe, przedstawic szczegoly, a osoba z odpowiednimi umiejetnosciami sama zdecyduje, czy bedzie chciala cos zrobic czy nie. Podkreslam. Wlamywanie sie na czyjes konto, czy to komunikatora, czy tez mailowe, jest wedle prawa polskiego przestepstwem.
    Ostatnio edytowane przez eNKlav : 02-27-2009 - 10:17

Domyślnie

Jest tam jeszcze kilkanaście fajnych osób, które uwierzyło, że można stworzyć grupę na zasadzie przyjaźni. A wpadli w łapy chorego manipulanta.
    a on ich tam wiezi w jakiejs piwnicy?
    jesli nie, to rotfl jesli tak - policja.

Domyślnie

Cytat Napisał esp666 Zobacz post
    a on ich tam wiezi w jakiejs piwnicy?
    jesli nie, to rotfl jesli tak - policja.
    Jest coś takiego jak psychomanipulacja. Zatrzymuje skuteczniej niż piwnica.
    Cały zakon zbudowany jest tak, że przywódca ma absolutną władzę wewnątrz struktury. Jest mistrzem manipulacji, do czego przysłużyły sie inteligencja i studia pedagogiczne. Potrafi sprzedać się na tyle skutecznie, że ludzie wierzą, iż jest oświecony, nieomylny w sprawach duchowego rozwoju, itd. Nie potrzebuję haseł dostępu na stronę, grupę dyskusyjną czy na skrzynkę. Wystarczy pokazać innym we wspólnocie, że guru nie jest wszechmocny i nieomylny. Do tego prowadzi on podwójną politykę. Oficjalnie głosi nauki które w założeniu mają prowadzić do rozwoju, co jest sprzedawane w przyjaznej atmosferze, gdy nieoficjalnie mówi w wąskim gronie, iż osoby w zakonie są tylko mięsem armatnim. Wystarczyło by go zdekonspirować albo pokazać, że nie jest wszechmocny, bo jedną z najważniejszych jego broni jest ukrywanie faktów przed wyznawcami. Z tego też powodu zostałem "wyrzucony", bo oficjalnie na stronie grupy napisałem o skrywanych faktach.
    Policja nic tu nie da, bo oficjalnie jest to "projekt artystyczno-społeczny", a nie sekta.

Jeszcze jedna ważna rzecz. Dlaczego to robię? Dlatego, że przez 3 lata byłem członkiem tego plemienia, a teraz zostałem odrzucony przez chorą ideologię, która każe izolować się od przyjaciół tylko dlatego, że wyznają inne poglądy. Tak, wiele z tych osób nazywałem swoimi przyjaciółmi i za takiego byłem uważany. Jednak uważam, że przyjacielem nie przestaje się od tak być. Chcę im pokazać, że można myśleć inaczej. Wiem jak to jest, bo jeszcze rok temu też miałem sieczkę z mózgu (tak, to jest jak maszynka do mięsa :P).
    Tak więc robię to z pobudek osobistych, bez kompleksu chrystusa czy aktywisty-społecznika.
    Ostatnio edytowane przez eNKlav : 02-27-2009 - 15:55

Domyślnie

Ateizm i wszystkie problemy z głowy
    Wiesz, tak po przeczytaniu wszystkiego pomyślałem: "No, ziomek, na taką motywację niektórzy czekają latami, więc bierz się do roboty i za rok sam wymierzysz sprawiedliwość"
    powodzenia

Domyślnie

Cytat Napisał finrodq Zobacz post
    Ateizm i wszystkie problemy z głowy
    Wiesz, tak po przeczytaniu wszystkiego pomyślałem: "No, ziomek, na taką motywację niektórzy czekają latami, więc bierz się do roboty i za rok sam wymierzysz sprawiedliwość"
    powodzenia
    Rok? Qrde, nie wiem, czy mam w sobie tyle determinacji. Ale spróbuję. Zacznę od obczajenia linuxa. A dalej nie wiem już co. Chyba przeszukanie tematów w stylu "od czego zacząć?". Lamer ze mnie, ale chyba każdy kiedyś był lamerem, więc czemu miałoby mnie to zniechęcić :P
    Mimo wszystko gdyby ktoś chciał mi pomóc, będę dźwięczny.
    To kolejny etap ewolucji Ziemi.
    Gaja spowita w sieć.
    Złotą sieć informacji.

Domyślnie

Jest coś takiego jak psychomanipulacja. Zatrzymuje skuteczniej niż piwnica.
    no coz, jedni sie beda bac guru, a inni go wysmieja i pojda w swoja strone.

nauke proponuje zaczaz od:
    - php
    - sql
    - html
    - js
    - protokol http

wszystko w stopniu podstawowym. do shackowania serwera starczy.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi

Zasady Postowania