Pokaż wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Która partycja do którego dysku

1. Domyślnie Która partycja do którego dysku

Niby banalna sprawa a zaraz mnie szlag trafi

Jak rozpoznać w Windowsie XP dysk - do którego należy dana partycja? A na kociło mi się ich z osiem. Mam dwa dyski i chcę jeden całkowicie wyczyścić.

Instalowanie programów do partycjonowania etc nie wchodzi w grę. Tym bardziej live cd. Było takie narzędzie bodaj w Xp tyle że nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywa, nie mam też pewności czy mój okrojony system który nie ma nawet kalkulatora je posiada

Normalnie ciśnienie mi skoczyło, przecież powinna we właściwościach partycji być informacja do którego dysku należy!!!!!!! OMFG
    www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.

Domyślnie

Pewnie i można jakoś to sprawdzić, ale czy nie prościej odłączyć jeden dysk i zobaczyć które partycje znikną ?

Nawet nie trzeba fizycznie - BIOS

Domyślnie

compmgmt.msc i tam zarzadzanie dyskami?
    Informatyka jest tak samo nauką o komputerach jak astronomia jest nauką o teleskopach.

4. Domyślnie

Radiol, dzięki właśnie o to mi chodziło, nareszcie
    www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.

5. Domyślnie

Siemka.Z tego co przeczytałem z twojego posta to że masz kłopot z dużą ilością partycji,sprawa jest prosta,po prostu je usuń i stwórz nową.Wylicz ile pojemności ma dany dysk twardy i stwórz osobne partycje dla każdego dysku twardego.Jeżeli dysk ma pojemność 250GB,to dla przykładu podziel go przez 4 i będziesz miał określoną liczbę partycji,o określonej pojemności.W systemie operacyjnym Windows mamy partycje określone jako partycja NTFS.Tak samo zrób z osobnym dyskiem twardym,sprawdź ile ma pojemności i podziel go przez określoną liczbę wedle twego uznania,i po kłopocie.

Domyślnie

Bolesław Śmiały ale problem nie polegał na tym jak podzielić dysk tylko jak poznać partycje na podzielonym dysku.

Domyślnie

WTF nie ma to jak rozumieć kontekst