Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 16

Temat: Testy zabezpieczeń strony WWW (plagiaty.info)

Domyślnie Testy zabezpieczeń strony WWW (plagiaty.info)

Witam,

Chciał bym poprosić was, drodzy koledzy o pomoc nad wyszukaniem potencjalnych luk bezpieczeństwa w serwisie http://plagiaty.info.

Nasi programiści zakończyli wersję Alpha i dzisiaj przeszła ona w wersje Beta.

Jak każdy wie, błędów nie popełniają tylko Ci którzy nic nie robią, a my mieliśmy dużo pracy ( pisząc wszystko od zera) więc mogliśmy (i pewnie popełniliśmy ich wiele), tak więc zwracamy się z oficjalną prośbą o pomoc w ich wyszukaniu chociaż tych podstawowych.

Spróbowalibyście przesłać do serwera różne ciekawostki które nie wpadły do głowy naszym programistom, tak aby aplikacja się wyłożyła.

( mamy wykonaną pełną kopie serwisu, tak więc od teraz jest do waszej całkowitej dyspozycji)

Niedopuszczalne są jedynie ataki na serwer ( DoS ) oraz brute force.

Możecie próbować, SQL Injection, Remote File Inclusion, Session Fixation, XSS oraz wszystko to, co wpadnie wam do głowy.

Czyli jesteście ograniczeni jedynie wasza wyobraźnia.

W razie jakichkolwiek wątpliwości tutaj znajduje się oficjalna wiadomość:

http://plagiaty.info/index.php?core=nowosci

W razie jakichkolwiek pytań możecie zadawać tutaj odpowiedzi lub bezpośrednio na nasz adres kontaktowy : [email protected]

Pozdrawiamy

Domyślnie

pierwszy bug już znalazłem:

Otwarte testy będą trwały do ( czwartek) 6 stycznia 2009
    6. styczeń to WTOREK, a nie czwartek
    "...i stało się! Linie telefoniczne otworzyły mi bramę do świata
    upajającego jak heroina pulsująca w żyłach ćpuna! Elektronicznym
    sygnałem przekraczam wrota szukając ucieczki od codzienności,
    głupoty i niesprawiedliwości... i znajduję podobnych sobie."

Domyślnie

Cytat Napisał blooregard Zobacz post
    pierwszy bug już znalazłem:

6. styczeń to WTOREK, a nie czwartek

Dzięki kolego,

Oczywiście miał byś czwartek, 8 ale jakoś Gnome mi pięknie podświetlił te datę i przepisałem...

Jak widzicie, mi już wystarczy wrażeń na dzisiaj.

Domyślnie

Kod:
    Niedopuszczalne są jedynie ataki na serwer ( DoS ) oraz brute force.
    o rly^^^^
    zle napisana szukajka to nie bug?
    blind sql injection to nie bug?

Kod:
    Warning: md5() expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/virtual/plagiaty.info/htdocs/corefunction/login.php on line 57

Kod:
    Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/virtual/plagiaty.info/htdocs/corefunction/szukajp.php on line 142

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/virtual/plagiaty.info/htdocs/corefunction/szukajp.php on line 143

zapisywanie hasel w sesji - hmm...

Kod:
    http://plagiaty.info/index.php?core=aktywacja
    DoS

Warning: require_once(../core/mysqlstart.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/virtual/plagiaty.info/htdocs/corefunction/reg.php on line 2
    Kod:
    http://plagiaty.info/index.php?core=
    lfi

Kod:
    Warning: imagecreatefrompng() [function.imagecreatefrompng]: '/var/www/virtual/plagiaty.info/htdocs/imgklaster1/53/avatar.png' is not a valid PNG file in /var/www/virtual/plagiaty.info/htdocs/core/thumb.php on line 8

Warning: imagesx(): supplied argument is not a valid Image resource in /var/www/virtual/plagiaty.info/htdocs/core/thumb.php on line 11

Warning: imagesy(): supplied argument is not a valid Image resource in /var/www/virtual/plagiaty.info/htdocs/core/thumb.php on line 12

Warning: imagecopyresampled(): supplied argument is not a valid Image resource in /var/www/virtual/plagiaty.info/htdocs/core/thumb.php on line 26

Warning: imagedestroy(): supplied argument is not a valid Image resource in /var/www/virtual/plagiaty.info/htdocs/core/thumb.php on line 34

xsrf w profilu, PW

magic quotes - kod to pewnie masakra

PW - DoS

PW - dostep do nie swoich wiadomosci (chyba, nie chce mi sie zakladac 2 konta)

logout - xsrf

komentarze - DoS. Co za problem miec 2 konta.

raport - DoS

forum - Dos

glosowanie - xsrf

http://plagiaty.info/index.php?core=../index

ddos jak cholera

Kod:
    Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'vu2034'@'localhost' (using password: NO) in /var/www/virtual/plagiaty.info/htdocs/core/kasujnieaktywowane.php on line 38

oczywiscie pominalem bledy zwiazane z ulomnascia linuxa, ale przez nie mozna tez polozyc stronke.

Domyślnie

Ktoś znajduje błąd w serwisie internetowym, zwraca się do wydawcy serwisu z informacją o tym, że taki błąd jest oraz z propozycją, że naprawi go za wynagrodzeniem. Niby nic nadzwyczajnego, przecież w społeczeństwie informacyjnym - jak wielu podnosi - odpowiednia informacja, dostarczona w odpowiednim czasie może być przedmiotem obrotu i zyskać dużą wartość. Finałem sprawy są kajdanki i komisariat, przedstawienie zarzutów oraz propozycja dobrowolnego poddania się karze...............

zrodlo : google...

Plagiaty SITO !!!
    "Wszystkie komputery PC są kompatybilne, ale niektóre są kompatybilniejsze od innych... Twój jest zawsze mniej kompatybilny..."

Domyślnie

Ktoś znajduje błąd w serwisie internetowym, zwraca się do wydawcy serwisu z informacją o tym, że taki błąd jest oraz z propozycją, że naprawi go za wynagrodzeniem.
    wiesz, to juz moze podpasc pod szantarz.
    jesli blad jest na duzym serwisie, po co go zglaszac
    a jasli na malym podmienic index, htaccess z inherit i zapomniec...

Domyślnie

Zgadza sie...Tak dla przykladu tylko wrzucilem.Mozna by to rozegrac inaczej np. bez pieniedzy...Ot tak by zlapac Scrippt Kinda ;p
    "Wszystkie komputery PC są kompatybilne, ale niektóre są kompatybilniejsze od innych... Twój jest zawsze mniej kompatybilny..."

Domyślnie

Dobrywieczór,

Jak widzicie znowu padając z nóg odpisuję o 12 w nocy, no ale co zrobić, taka praca.

Warning: md5() expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/virtual/plagiaty.info/htdocs/corefunction/login.php on line 57
    -> Prawdopodobnie naprawione, prgramiści dodali funkcję sprawdającą czy wprowadzony login bądź hasło jest typu string.

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/virtual/plagiaty.info/htdocs/corefunction/szukajp.php on line 142

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/virtual/plagiaty.info/htdocs/corefunction/szukajp.php on line 143

-> naprawione, sprawdzamy długość wprowadzonego ciągu...

[quote]zapisywanie hasel w sesji - hmm...

-> usunięte przekazywanie ponownie do przeglądarki, po wgraniu danych do serwera mysql hasło z sesji jest usuwane.

Warning: require_once(../core/mysqlstart.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/virtual/plagiaty.info/htdocs/corefunction/reg.php on line 2
    -> zleciłem usunięcie pliku, ponieważ nie jest wykożystywany... pytanie brzmi jak go znalazłeś ?

-> dodane zabezpieczenie przez lfi

xsrf w profilu, PW
    -> dodane zabezpieczenie w profilu, pw, glosowaniu

logout - xsrf
    -> dodane zabezpieczenie

raport - DoS
    -> dodane zabezpieczenie

forum - Dos
    -> dodano zabezpieczenie

PW - dostep do nie swoich wiadomosci (chyba, nie chce mi sie zakladac 2 konta)
    -> przelecieliśmy skrypt i nie wykryliśmy błędów.

1 konto)
    L: test
    H: test

2 konto)
    L: test2
    H: test2

Ktoś znajduje błąd w serwisie internetowym, zwraca się do wydawcy serwisu z informacją o tym, że taki błąd jest oraz z propozycją, że naprawi go za wynagrodzeniem. Niby nic nadzwyczajnego, przecież w społeczeństwie informacyjnym - jak wielu podnosi - odpowiednia informacja, dostarczona w odpowiednim czasie może być przedmiotem obrotu i zyskać dużą wartość. Finałem sprawy są kajdanki i komisariat, przedstawienie zarzutów oraz propozycja dobrowolnego poddania się karze...............

zrodlo : google...

Plagiaty SITO !!!
    Na pewno nie jesteśmy bankiem żeby płacić za wykonywanie testu. Pomyślałem że znajdą się osoby chętne by spróbować swoich sił, mając pewność że gdy zostaną wykryci to nic im nie grozi.

A odnośnie naprawy za wynagrodzeniem -> to już ktoś tak próbował, i to z Home.pl

Pozdrawiam i życzę dobrej nocy

Domyślnie

slabe to anty xsrf...
    3600 iframow i mam 1 godzine.
    choc wystarczy typko 60
    Kod:
    Godzina logowania: 23:43

na forum dalej mozna spamowac na ile starczy bazy.

dobra, koniec.
    ale 1 slowo komentarza - calosc tragicznie zaplanowana, wszedzie jakies 'dziury'.

Domyślnie

"
    A odnośnie naprawy za wynagrodzeniem -> to już ktoś tak próbował, i to z Home.pl "

Hmmm... Brzmi jak jakas aluzja...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni