Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 12

Temat: Linux do haseł

Cool Linux do haseł

Czy istnieje dystrybucja linuxa spełniająca następujące warunki:
    1. Jest na USB (ew. LiveCD)
    2. Ma programy do łamania haseł - wygaszacze, konta w XP, Viście, routery, office, rar, i może jeszcze kilka.

I to tyle - zależy mi na USB i hasłach. ERD Commandery i inne takie to za dużo, moze jest coś 2 w 1 (wash & go)

Domyślnie

Hmmm takie cos to tylko w Erze

Lamanie hasel metoda brute-force zajmuje lata a slownikowa potrzebuje slownikow jak sama nazwa wskazuje - predzej juz wersja USB sie na cos przyda niz LiveCD bo slowniki moga spoooro zajmowac. Ja bym przemyslal temat raz jeszcze...

Nie spotkalem jeszcze nic co mialoby wszystko czego szukasz... ale ze mowimy o Linuxie to zawsze mozesz sam zrobic swoja dystrybucje i nam udostepnic.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Stwórz własne distro.
    http://nikowek.blogspot.com/
    Zbrojne Ramię Pingwina!
    -----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
    Version: 3.12
    GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
    O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
    G+ e- h! r% y?
    ------END GEEK CODE BLOCK------

Domyślnie

Nie chodzi o distro jak najbardziej podobny do ideału i doinstalowanie czegoś jeszcze np. ophcrack
    Life is brutal & full of ZASADSKAZ

Domyślnie

Nie wiem, czy spełni Twoje oczekiwania, ale spróbuj Live-a z Hakin9 (taki miesięcznik fajny dla haksiorów )
    "...i stało się! Linie telefoniczne otworzyły mi bramę do świata
    upajającego jak heroina pulsująca w żyłach ćpuna! Elektronicznym
    sygnałem przekraczam wrota szukając ucieczki od codzienności,
    głupoty i niesprawiedliwości... i znajduję podobnych sobie."

Domyślnie

Cytat Napisał volph Zobacz post
    Nie chodzi o distro jak najbardziej podobny do ideału i doinstalowanie czegoś jeszcze np. ophcrack
    Tak jak volph polecam OPHCRACK, jest to program typu LiveCD oparty na linuxie (w sumie to distro SLAX). Wystarczy nagrać na płytkę odpalić podczas bootowania a sam proces uruchamiania sie ophcrack da nam na końcu hasło admina windows. Program korzysta ze specjalnego algorytmu błękitne tablice. Polecam. Testowałem go na uczelni i nie zawiódł. Pozdro.

Domyślnie

Cytat Napisał mentorsct Zobacz post
    Program korzysta ze specjalnego algorytmu błękitne tablice. Polecam. Testowałem go na uczelni i nie zawiódł. Pozdro.
    No prosze... kolejny co nowa terminologie wymysla
    Kiedy sie ludziska nauczycie aby sprawdzac informacje zanim napiszecie je na forum? Nie blekitne tylko teczowe jesli juz (nazwa angielska to 'rainbow tables') - implementujace/rozwiazujace jeden z wariantow dylematu czas-miejsce.

Poza tym tablice ophrack'a maja bardzo sprytna strukture logiczna 'wewnatrz pliku', aby zajmowaly jak najmniej miejsca a zawieraly jak najwiecej danych - to nie sa pliki tekstowe w zadnym wypadku
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Ophcrack jeszcze mnie nie zawiódł , nieważna długość hasła i występujące w nim znaki , złamał wszystkie które testowałem.
    Ostatnio edytowane przez Michal_sh : 02-02-2009 - 12:34

Domyślnie

TQM - spoko człowieku pomyliłem sie tylko z tymi błękitnymi tablicami. Normalne ze miałem tęczowe na myśli.

10. Domyślnie

Co do ophcrack to nie jest to dystrybucja bazowana na slaxie, ale zwykły program. A to że udostępniają prostą dystrybucję z preinstalowanym ophcrack to już inna historia ;-) Jeżeli chcesz czegoś prostego, to znajdź odpowiednie programy, zainstaluj sobie ubuntu (może być nawet na jakieś maszynie wirtualnej), doinstaluj te programy a następnie skorzystaj z gotowego narzędzia w ubuntu pozwalającego tworzyć szybko systemy liveUSB (Gdzieś chyba w system->administracja).

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni