Więc ostatnio w sieci natknąłem sie na coś takiego jak sądzicie czy w ten sposób włamanie jest możliwe bo mi się wydaje że ofiara powinna mieć włączony telnet jak można włączyć zdalnie telnet'a
Więc ostatnio w sieci natknąłem sie na coś takiego jak sądzicie czy w ten sposób włamanie jest możliwe bo mi się wydaje że ofiara powinna mieć włączony telnet jak można włączyć zdalnie telnet'a
00110100 01101110 01100100 01110010 00110001 01110101
How To Become A Hacker
Polskie forum programistów java
Ubuntu - staroafrykańskie słowo które po przetłumaczeniu brzmi "nie umiem zainstalować i skonfigurować debiana"
Bajki dla dzieci... H@xior he he...
"a imię jego będzie czterdzieści i cztery"
A. Mickiewicz Dziady cz. III
00110100 01101110 01100100 01110010 00110001 01110101
How To Become A Hacker
Polskie forum programistów java
Ubuntu - staroafrykańskie słowo które po przetłumaczeniu brzmi "nie umiem zainstalować i skonfigurować debiana"
Idiotyczny filmik andriu, jasne, że możesz się połączyć, ale co z tego? Naprawdę wierzysz, że ktoś będzie miał ustawione hasło administrator? Raczej to nie jest możliwe....
Black Coders | Hacking, Kernel, Linux, Operating Systems, Programming
I otworzyła studnię Czeluści,
a dym się uniósł ze studni jak dym z wielkiego pieca,
i od dymu zaćmiło się słońce i powietrze.
A z dymu wyszła szarańcza na ziemię,
i dano jej moc jaką mają ziemskie skorpiony.
(...)
I dano jej nakaz aby nie zabijała,
lecz aby przez pięć miesięcy cierpieli katusze...
Wszystko jest możliwe... Ale czy domyślnie w windows jest ustawiony telnet? Nie. I kto ma hasło administrator Teraz ludzie dbają o bezpieczeństwo.
Miałem taki przypadek:
telnet 192.168.2.100
login root
i bez hasła zostałem zalogowany. Tylko okazało się później, że jest to tuner cyfrowy i oglądałem przez 10 min M jak miłość(przez przeglądarke). Ale takie rzeczy to rzadkość.
"a imię jego będzie czterdzieści i cztery"
A. Mickiewicz Dziady cz. III
ja po przeskanowaniu danej puli *.*.*.0 - *.*.*.225 (Juz nie pamietam) przykładowo lookałem komputery on-line Było ich chyba 100 a wbite miałem na 13.... typu login: root pass: admin itp
Ale coś takiego jak w tym filmiku nie ma nic wspólnegoz hackingiem. Przy takim czymś, to ściąganie exploita i odpalanie go nawet bez zajrzenia w kod źródłowy można nazwać profesjonalnym hackingiem A swoją drogą, w ramach ćwiczenia z programowania sieciowego spróbuję napisać właśnie coś takiego, że będzie skanował komputery z jakiegoś tam przedziału, wchodził na port 23 i sprawdzał takie dane
(...)
... tylko po co odkrywac kolo na nowo - to juz dawno istnieje i doskonale dziala.
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
W ramach nauki i przetestowania swoich umiejętności
(...)