zdobylem ip mojego kolegi poprzez gg na whatismyip.com ma takie same ale nie moge sie z nim przez te ip polaczyc. w cmd nie odpowiada na ping ani skanery ip tez nie widza tego ip jak mam sie z nim polaczyc?
zdobylem ip mojego kolegi poprzez gg na whatismyip.com ma takie same ale nie moge sie z nim przez te ip polaczyc. w cmd nie odpowiada na ping ani skanery ip tez nie widza tego ip jak mam sie z nim polaczyc?
a jak ty chcesz sie niby z nim polaczyc ?
przez cmd? rofl, a czy udostepnia jakas usluge, np. ssh?
03
War, war never changes.
tzn nie chodzi mi o podlaczenie sie do niego przez cmd ;d tylko przez trojana ktorego mu wyslalem a w cmd jak go pinguje to poprostu timeout jest.
pewnie masz skopany icmp, nat albo fw[?]
wiesz ze jak koles zobaczy, ze ktos sie laczy, moze pojsc na policje?
chcesz moje IP? 127.0.0.1
War, war never changes.
zapore systemowa i antyvirusa ma wylaczonego to moj kumpel z drzwi obok i nie wiem po co podales localhost :|
Jesteście za NAT'em jeżeli jego IP jest takie samo jak twoje. Jego wewnętrzne IP jest inne od tego co ci pokazuje, prawdopodobnie 10.0.0.* lub 192.168.1.*. I nic dziwnego jeżeli timeout podczas pingowania. Idź do kolegi i znajdź sobie jego IP.
"a imię jego będzie czterdzieści i cztery"
A. Mickiewicz Dziady cz. III
nie nie jego ip jest dobre wylaczyl av i zapore i ping odpowiada ale co zrobic gdy znowu wszystko wlaczy?
za samo pingowanie itp może przyczepić się policja?
bo np ostatnio w linuxie miałem skrypt co pingował kilkaset komputerów jednej nocy i zapisywał np dane do notatnika ale to był taki mały skrypt z 10 linijek a chyba za samo zpingowanie kogoś nie mogą w końcu nic zrobić. bo słyszałem że np jeżeli będzie się sprawdzać porty jakiś firm bądz banku to możliwe że może to być zgłoszone
wtf?w linuxie miałem skrypt co pingował kilkaset komputerów jednej nocy i zapisywał np dane do notatnika
http://www.theregister.co.uk/2008/09...rime_overhaul/
to nie do końca odpowiedź na moje pytanie.