Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 19

Temat: Matura

Domyślnie Matura

wlasnie mam pierwszy weekend w szkole elektrycznej(technikum) i mam pytanie czego wlascwie sie powininem uczyc zeby sie dostac na elektrotechnike...czy jest duzo chetnych na ten kierunek...co powinienm zdawac na maturze-poziom podst. wystarczy czy tez rozszerzony, jaki kierunek itd....glowa przeciez to nie smietnik wiec pytam

Domyślnie

Elektrotechnike Przedewszystkim fizyka, nie tylko o prądzie elektrycznym, ale także o magnetyzmie, elektrostatyce itp. Jeśli chodzi ci o mikrokontrolery, mikroprocesory to także programowanie szczególnie C i asm. Przyda się też trochę matematyki. A tak wogóle to sam powinieneś znać podstawy elektroniki analogowej.
    "a imię jego będzie czterdzieści i cztery"
    A. Mickiewicz Dziady cz. III

Domyślnie

jak sie chce isc na studia, to sie wybiera 3letnie LO a nie technikum
    War, war never changes.

Domyślnie

Cytat Napisał GSG-9 Zobacz post
    A pierdziele...taką zajebistą klase jak ja to nie ma zaden uczen LO...prosiłbym o odpowiedzi kogos z doswiadczeneim , kto stduiował cos takiego a nie zwykłych uczniów...prosze o podpowiedź jakie sa realia...a w lo bym si nudzil bo bym musail siew wszystkiego uczyc... a teraz to mam wlasciwie fize(prawie sama fiza), matmy i jezyki... wiec pytam jakie poziomy z jakich przedmiotów pownienem zda3wac zebym sie tam dostał...

Cytat Napisał rafal44 Zobacz post
    Elektrotechnike Przedewszystkim fizyka, nie tylko o prądzie elektrycznym, ale także o magnetyzmie, elektrostatyce itp. Jeśli chodzi ci o mikrokontrolery, mikroprocesory to także programowanie szczególnie C i asm. Przyda się też trochę matematyki. A tak wogóle to sam powinieneś znać podstawy elektroniki analogowej.
    wiem mniej wiecej czego sie tam bede uczył- i wlasnie dlatego ide...ja pytam o mature, z czego powinienem zdac i jakie poziomy

5. Domyślnie

Realia są takie że matura z informatyki jest tylko na poziomie rozszerzonym. Możesz chodzić do technikum do LO do LP byleś maturę zdał :P Wybierasz sobie potem uczelnię i sprawdzasz czego wymaga na dany kierunek, kierunki informatyczne do głównie matma, informatyka, fizyka. Tu w Krakowie nawet widziałem uczelnię która wymagała na Informatyke matury z goegrafii (tzn nie koniecznie, mogłeś mieć też matme :P)

Domyślnie

ja własnie jestem na elektrotechnice
    nie wiem jak gdzie indziej - ale np. na http://www.tu.kielce.pl/ miałem podane według jakiego wzoru oblicza się pkt'ki jak widać w przypadku tu.kielce opłacało mi się zdawać informatykę rozszerzoną
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Domyślnie

Cytat Napisał GSG-9 Zobacz post
    masz racje-teraz juz wiem co miales na mysli... ale przenosze sie do LO moze o profilu mat-fiz-ang albo chem biol ang...człowiek madry po szkodzie a tym bardziej ze niemialbym problemów z dostaniem sie ...swoją drogą fajne towarzystwo mam w technikum ale nauki 0...

Domyślnie

Własnie dzisiaj sie przenisłem do liceum(renomowanego) na profil mat-fiz-inf...czy jest to dobry kierunek czy lepiej wziac matma geografia angolna jakie profile chodzicie

Domyślnie

informatyczno jezykowy
    War, war never changes.

Domyślnie

Matematyczno informatyczny- tak pisze na świadectwie. 85% osób z klasy zdaje mature z matmy, duża część na poziomie rozszerzonym. Z infy to tylko ja się zastanawiam( chyba nawet z całej szkoły).
    "a imię jego będzie czterdzieści i cztery"
    A. Mickiewicz Dziady cz. III

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni