Pokaż wyniki 1 do 10 z 10

Temat: taki sobie pasożyt

Domyślnie taki sobie pasożyt

Witam!
    Zasadniczo sprawa wygląda tak, że od jakiegoś czasu kumple męczą mnie żebym napisał jakiegoś wirusa. Oczywiście nie potrafię tego zrobić bo moja wiedza jest dość znikoma, ale w porównaniu do stanu wiedzy moich kumpli jest przeogromna . Tak więc żeby już więcej mnie nie męczyli postanowiłem zrobić sobie małego pasożyta napisanego w batchu, który po prostu rośnie z każdym uruchomieniem kompa. Nie martwcie się nie będę was prosił o to żebyście mi takiego napisali - to już zrobiłem , ale chodzi mi o to że ten pliczek który się powiększa można tak po prostu usunąć, a ja chciałbym żeby nie było to takie proste. Kojarzy mi się tutaj ten głupi winodowsowski komunikat: "nie można usunąć pliku, ponieważ jest używany przez inną osobą lub program" czy jakoś tak. Chciałbym żeby tak samo było z tym pliczkiem, tyle że nie wiem jak to zrobić? Da się w ogóle zrobić coś takiego? I jeżeli tak, to czy można to zrobić w batchu?

Domyślnie

najprościej:

attrib +h +r +s batch.bat
    cls
    REM gdzie batch.bat to nazwa twojego bata (i oczywiście jego ściezka to
    REM najważniejsze

Domyślnie

Wow dzięki za szybką odpowiedź. Tyle że jak włącze pokazywanie ukrytych i systemowych plików to i tak można go usunąć...w zasadzie nie pomyślałem o tym żeby ukryć ten plik, wrzucę go jeszcze dla niepoznaki gdzieś do system32 i będzie dobrze

Domyślnie

zaciągnij sobie też taki programik bat2com. Nikt nie będzie mogl go odczytac. Potem mozesz uzyc com2exe i masz wirka w execu

Domyślnie

heh, fajny bajer z tym bat2com - it might be useful nie wiedziałem o tym. A tak swoją drogą to czym różni się bat od com jakaś inna interpretacja poleceń czy co Bo "z zewnątrz" wyglądają chyba tak samo...

Domyślnie

bat to plik tekstowy, ktory mozesz sobie edytowac, czytac, cokolwiek. a com to rozszerzenie pliku wykonywalnego, taki starodawny exec.

Domyślnie

Cytat Napisał javaman Zobacz post
    bat to plik tekstowy, ktory mozesz sobie edytowac, czytac, cokolwiek. a com to rozszerzenie pliku wykonywalnego, taki starodawny exec.
    A czy .exe różni się od com czym kolwiek poza nazwą
    00110100 01101110 01100100 01110010 00110001 01110101
    How To Become A Hacker
    Polskie forum programistów java

Ubuntu - staroafrykańskie słowo które po przetłumaczeniu brzmi "nie umiem zainstalować i skonfigurować debiana"

Domyślnie

tym ze exe w pamięci zaczyna się od 1000 a nie od 100 i tym ze com bylo dla dosa a exe jest dla wina.

Domyślnie

Pliki .com pochodzą z czasów DOS'a, ich największy rozmiar to 64k, zawierają dokładnie obraz pamięci programu. Pliki .exe to mogą zawierać zasoby, czyli inne pliki(ikony, kursory, bitmapy, cokolwiek..), Nie ma ograniczenia rozmiaru.W windowsie zaczynają się chyba ciągiem MZ ( w symbianie na n-gage EPOC). Można dużo gadać o tych różnicach... trzeba poszukać w sieci.
    "a imię jego będzie czterdzieści i cztery"
    A. Mickiewicz Dziady cz. III

Domyślnie

ok dzięki za info
    00110100 01101110 01100100 01110010 00110001 01110101
    How To Become A Hacker
    Polskie forum programistów java

Ubuntu - staroafrykańskie słowo które po przetłumaczeniu brzmi "nie umiem zainstalować i skonfigurować debiana"