Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 12

Temat: umowa o internet

Domyślnie umowa o internet

niedługo konczy mi sie umowa o nesostrade 512 kb/s i zamierzam przejsc na netia w której proponują 4 mbit/s za 54 zł/ mies przez trzy lata...tylko intryguje mnie jedna sprawa a mianowicie mbit w netii i kb w neostradzie...czy to jest waszym zdaniem jakas podpucha bo itak wiekszosc ludzi patzry na cyfre ...co o tym sadzicie

Domyślnie

4 mbit/s to 4096 Kb/s czyli 512 kilobajtów na sekundę, natomiast 512 Kb/s to 64 kilobajty na sekundę, czyli 8 razy mniej :> Nie ma żadnego haka.

PS: Ale mnie nie wierz, zaraz ktoś przyjdzie i zmiesza mnie z błotem albo oskarży o herezje
    delete (z ang. skasuj) - w programowaniu obiektowym operator niszczący obiekty utworzone za pomocą operatora new (bądź dowolny obiekt, którego adres można pobrać).

Domyślnie

Ktoś mnie wołał? ;-)
    @delete
    Wszystko co napisałeś jest prawdą. Autorowi mogło jednak chodzić o marketingową wielkość liczb. Lepiej wygląda 512kbps niż 0,5Mbps.

Domyślnie

więc jest to ciekawa oferta wg. wasjakiego wy macie neta i ile placicie

Domyślnie

ja mam 1 mb w neostradzie i do tego gowniany sprzet od sagema
    bierz netie

Domyślnie

a gdzie widzisz 4 mb, czy 512 kb czy inne cuda-wszedzie jest: DO 4 mb, DO 512kb i tu jest wałek... mieszkancy mniejszych miast lub bardziej oddaleni od centrali wiedza pewnie o co mi chodzi ;/ oczywiscie nie mialem zamiaru generalizowac tego problemu, ale fakt jest faktem..
    Atheros? - nanzwa mhata yangu

Domyślnie

zgodze sie z przedmowca - slowo DO jest kluczem. ja w zyciu obskoczylem juz duza czesc operatorow i powiem tak:

tpsa jest slaba, teoretycznie ma pare bajerow min: livebox, sa plusy: nie musisz wolac technika po kazdym formacie i wydawac 50zl, ale imo jest koszmarnie awaryjna, a infolinia i obsluga klienta jest na poziomie nedznym...

netii nie sprawdzalem ale malo co moze byc gorsze od tp .

polecam chello(oraz inne kablowki), dziala stosunkowo niezawodnie(przynajmniej ja nie mialem problemow) sa na nim dobre pingi, bez limitow transferu, jest niedrogie - jednak kazdy przyjazd technika - 5 dych...

ja w tej chwili mam neta z Aster, wykupione jest 10mbps z czego do mnie trafia 5,5 przez WiFi, place 70zl miesiecznie za swoja czesc, sygnal ciagne z odleglosci ok. 1km i duzej straty niemam, overall jestem zadowolony.

to tyle co moge z doswiadczenia napisac - siec z kablowki > tpsa imo . aha - jesli chcesz to mozesz sprawdzic czy jest w twoim regionie zasieg sferii, nie jest to moze jakas super siec ale ma jedna dobra zalete jest bezprzewodowa! naprawde ciekawa sprawa. do tego podobno wchodzi jakis operator internetu ktory sie ciagnie przez satelitke do polski. wiecej niewiem.

ps. jesli masz troche kasy i znajomych ktorzy nie maja sieci u siebie a chcieli by to polecam wykupic jakis spory pakiet po kablu postawic AP w domku i zostac malym dostawca - net ci wychodzi za freeko i jeszcze zarabiasz, pomysl o tym.

pozdrawiam,
    mtbs.

Domyślnie

@up. Co do sferii to stanowczo odradzam. Miałem z nimi nieciekawe przeżycia, nie tylko ja z resztą. Podam przykład: mieszkałem wtedy sam, nikt nie miał dostępu do mieszkania, wyjechałem na wakacje na 3 tyg. wyłączając całą elektrykę - włącznie z ich modemem czy jak to zwą. Wracam i widzę rachunek >400zł. No moja norma wtedy to było ok 200zł jak bardzo poleciałem. Wnerwiłem się i poprosiłem ich o biling. oczywiście co? wszystkie te rozmowy które tyle kosztowały były w okresie kiedy mnie nie było, a nikt do mieszkania dostępu nie miał. Sferię odradzam więc, to banda oszustów i naciągaczy.
    Co do astera to wlasnie mam u nich net i całkiem sobie chwalę (poza obsługą klienta o kant d..y potłuc). Ale stabilne i nie mozna powiedziec, zadnej ściemy. Jest jeden problem - Aster nie sięga wszędzie, wiem ze jest na terenie całej Warszawy, co do innych miast to nie wiem, ale raczej nie wychodzą poza obszar blokowisk.

Domyślnie

Cytat Napisał javaman Zobacz post
    @up. Co do sferii to stanowczo odradzam. Miałem z nimi nieciekawe przeżycia, nie tylko ja z resztą.
    ja w sferii mialem tylko telefon, tez mnie zrobili w ch***, pamietam ze przyszedl rachunek ok. 600zl i zerwalem umowe. ale swoje musialem zaplacic... + koszty sadowe, wiec raczej slabo. ale ogolnie patent nie jest zly gdyby tylko nie ta firma :/...

Domyślnie

Ja mam net i telefon w Sferii i na razie jest git. Net w sumie szybki DO 3,4 Mb/s (hahah do ) i rachunki max. 150 zł razem z netem. Limit jakiś żałosny bo 5 GB tyg. ale jakoś streaming (youtube, wrzuta itp.) gry online (trackmania jakieś mmorpg) i ściąganie mp3, i jakiś większych pliczków w sumie idzie dobrze.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni