Czytałem o wielu metodach przegladania plików wysyłanych między dwoma komputerami. Jak narazie mi to zbytnio nie wychodziło mimo iż znam IP oraz próbowałem różnych programów takich jak wireshark. Być może nie działa ponieważ chcę przeglądać komunikacje na linii w Polsce a znajduję się obecnie w Norwegii. W każdym bądz razie nie działa a nawet jakby działało to można by tylko w Polsce przeglądać konwersacje na GG bo nie są kodowane a w Norwegii MSNa i tak nie da się przeglądać
Dlatego właśnie pomyślałem ze może latwiej by było po prostu wysłać jakiegoś trojana dzięki któremu można przeglądać komputer ofiary i po prostu wejść sobie do historii MSN nie dekodując żadnych wiadomości i niczego nie przechwytujac. Pytanie polega na tym czy istnieje taki trojan i czy wystarczy że wyśle go komuś przez mail a ta osoba go otworzy i działa ? Jeśli coś takiego jest możliwe to bardzo prosił bym o nazwe takiego programu. Przeglądałem Google ale jest tam tyle rzeczy że mogłbym zużyć całe życie zanim znajde coś co działa. Z tym aby ktoś otworzył pliki nie mam problemu bo znam te osoby i wiem od kogo otworzą maila bez patrzenia na ostrzeżenia.
Jeśli istnieją jakieś łatwiejsze metody aby sobie poczytać cudzy MSN lub GG (GG podobno jest łatwo ale mi niechce w Norwegii łapać polskiej komunikacji na linii IP) to także proszę o podanie ich. Narazie wydaje mi się że najprościej byłoby po prostu włamać sie na komputer aby sobie móc przeglądać dane i po prostu skopiować sobie plik z Archiwum GG czy historią MSN. W każdym bądz razie proszę o jakąś rade.
Wrazie czego jak mi nic się nie uda, to chętnie zatrudnie hakera aby uzyskać możliwość szpiegowania kilku komputerów oraz nauczyć się jak to się robi.