Pokaż wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Jak zrobic to najłatwiej ?

Domyślnie Jak zrobic to najłatwiej ?

Czytałem o wielu metodach przegladania plików wysyłanych między dwoma komputerami. Jak narazie mi to zbytnio nie wychodziło mimo iż znam IP oraz próbowałem różnych programów takich jak wireshark. Być może nie działa ponieważ chcę przeglądać komunikacje na linii w Polsce a znajduję się obecnie w Norwegii. W każdym bądz razie nie działa a nawet jakby działało to można by tylko w Polsce przeglądać konwersacje na GG bo nie są kodowane a w Norwegii MSNa i tak nie da się przeglądać

Dlatego właśnie pomyślałem ze może latwiej by było po prostu wysłać jakiegoś trojana dzięki któremu można przeglądać komputer ofiary i po prostu wejść sobie do historii MSN nie dekodując żadnych wiadomości i niczego nie przechwytujac. Pytanie polega na tym czy istnieje taki trojan i czy wystarczy że wyśle go komuś przez mail a ta osoba go otworzy i działa ? Jeśli coś takiego jest możliwe to bardzo prosił bym o nazwe takiego programu. Przeglądałem Google ale jest tam tyle rzeczy że mogłbym zużyć całe życie zanim znajde coś co działa. Z tym aby ktoś otworzył pliki nie mam problemu bo znam te osoby i wiem od kogo otworzą maila bez patrzenia na ostrzeżenia.

Jeśli istnieją jakieś łatwiejsze metody aby sobie poczytać cudzy MSN lub GG (GG podobno jest łatwo ale mi niechce w Norwegii łapać polskiej komunikacji na linii IP) to także proszę o podanie ich. Narazie wydaje mi się że najprościej byłoby po prostu włamać sie na komputer aby sobie móc przeglądać dane i po prostu skopiować sobie plik z Archiwum GG czy historią MSN. W każdym bądz razie proszę o jakąś rade.

Wrazie czego jak mi nic się nie uda, to chętnie zatrudnie hakera aby uzyskać możliwość szpiegowania kilku komputerów oraz nauczyć się jak to się robi.

Domyślnie

O ile mi wiadomo, to żeby przechwytywać pakiety, musisz być w tej samej sieci LAN bądź WLAN, co twoja ofiara.
    "Najprościej byłoby byłoby po prostu włamać sie na komputer", to brzmi wspaniale Można by mówić o "najłatwiej", gdyby to naprawdę było łatwe A naprawdę wysłanie trojana jest dużo łatwiejsze, szczególnie jeśli interesują cię tylko tylko dane, które chcesz wykraść, a to, że nawet nie będziesz rozumiał jak ten trojan już cię nie interesuje...
    A co do trojanów, to tu masz link do stronki z której możesz jakiegoś pobrać: http://www.trojanypl.org/index.php
    Ostatnio edytowane przez Ormi : 07-19-2008 - 17:45

Domyślnie

Dziękuje za odpowiedz. Ale z tym trojanem to wystarczy go wysłać i jak ofiara go przyjmie to moge go kontrolować i przeglądać wszystkie pliki itp. Sam się zainstaluje czy musze jakieś podać mu instrukcje co gdzie i jak, i czy bedę mogł przeglądać wszystko tak jak bym był na innym komputerze np. otworzyć sobie mały ekranik u siebie na którym widze pulpit ofiary i moge sobie przeglądać ?

Nigdy jeszcze nie kontrolowałem trojana a wiec myśle że warto by go jakoś przetestować przed uzyciem, np czy da się go uzywać u siebie na własnym komputerze najpierw i nauczyć się jak co działa zanim będę próbował działać nim na czyimś komputerze. A tak pozatym to czy działa to pod windowsem czy trzeba uzywać Linuxa ? I czy można np. z Linuxa działać u kogoś na komputerze który ma Windowsa ?

Domyślnie

Tak, używając linuxa, można kontrolować komputer, który ma Windowsa. Przy opisie każdego trojana jest opisane na jaki jest system operacyjny. PRzede wszystkim musisz wiedzieć, jaki system ma twoja ofiara Potem wybierz trojana na ten system, przeczytaj opis i jak dalej nie będziesz wiedział jak z niego korzystać to podaj link do jego opisu, to może ktoś z nas zrozumie i wytłumaczy

Domyślnie

Własnie znalazłem chyba odpowiedni program jesli chodzi o GG (Z MSNem to pomoze chyba tylko całkowite włamanie się ale niestety firewall to zatrzymuje jak zauważyłem nawet jak ktoś otworzy plik mimo ostrzeżen) wydaje się łatwy i prosty GG Hijacker. Firewall go przepuszcza bo działa razem z GG no ale jest problem bo nie wiem gdzie znalezć nową wersje tego programu obsługującą 8 cyfrowe numery. Jesli takowa nie istnieje to może jest jakiś podobny nowszy program ?

Wszystkie trojany są jakieś przedawnione i nieaktualne.

Domyślnie

Aha, tu masz link do najnowszej wersji: TUTAJ

Domyślnie

Jakbym znalazł na google to bym przecież nie pytał hehe (przez Google własnie między innymi trafilem na to forum), pozatym szukam pomocy aby osiagnać cel jak najszybciej. Nie chodzi mi o to aby 2 lata czytać i uczyć się 1000 różnych rzeczy zanim osiągne cel który wtedy już pewnie nie będzie aktualny

Może ktoś tutaj używa jakiegoś fajnego nowego aktualnego programiku którego nazwe i najnowszą wersje raczyłby podać, a gdyby była jeszcze instrukcja obsługi to by było już całkiem cudownie.

Domyślnie

Może ktoś zna taki programik... Nie wiem...
    A co do "szukania pomocy aby osiągnąć cel jak najszybciej blablabla", to jak naprawdę chcesz się gdzieś włamywać i ROZUMIEĆ to co robisz, to nie innego sposobu jak właśnie uczyć się 1000 różnych rzeczy

Domyślnie

Ja chce tylko sobie czytać archiwa i MSN w tym jedno jest mi potrzebne raczej niedługo. Wiem, wiem powiniennem zacząć się uczyc 1000 różnych rzeczy 2 lata temu no ale jakoś nigdy mi się nie udało bo ciagle coś się gmatwało i wszystkiego było za dużo aby pojać całość. I jeszcze na dodatek wszystko się cały czas zmienia, zanim naucze się jednego to już trzeba coś nowego umieć. No i teraz zacząłem myśleć nad jakimś prostym i skutecznym sposobem nie wymagającym bycia hakerem czy crackerem. Coś co może zrobić normalny człowiek znający się troche na komputerze.

I pomyślałem że taki programik w aktualnej wersji napewno by zadziałał świetnie prosto i łatwo. Może ktoś się zlituje a w międzyczasie szukam dalej po necie.