Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 12

Temat: Czyżby problem z Ubuntu?

Domyślnie Czyżby problem z Ubuntu?

Witam.Czytając ostatnio wiele o ubuntu,postanowiłem dziś zobaczyć co z tego będzie.Wypaliłem go na płytkę,odpala się ekran powitalny i biorę URUCHOM UBUNTU, po to żeby zobaczyć wogóle jak to wygląda(pierwsze spotkanie z linuchem).
    Odpalam,ładuje się(taki pomarańczowy pasek)i jak mam podłączony modem do usb,to wyskakują błędy i ani rusz dalej.Odłączam modem,ładuje się i zamiast ujrzeć piękny intersejf ubuntu,widzę szarą ramkę na niebieskim tle złożoną z jakiś znaczków a w niej napis po angielski coś o serwerze że ponowny start nastąpi po 2 min.Czekam 2 min i nic sie nie dzieje.
    Instalować go wogóle czy szukać innej wersji?
    Moja wersja to 7.10
    Czekam na odpowiedź.

Domyślnie

Jesteś pewny, że obraz płyty nie miał błędów? Ściągnąłbym jeszcze raz na Twoim miejscu, ale najpierw dla pewności sprawdź na innym kompie.
    "Wszystko czym jesteśmy jest rezultatem tego, o czym myśleliśmy."

Domyślnie

Uruchom w safe grafics mode, powinno pomodz.
    Człekowstret tryska z moich ust, parszywy kraj...

perl -e 's^^i6(!@*^+s;\*; Wo\$_\;~;.s![(_\!]!l!g+y"i\$@"Hro"+tr-6;~-ed\012-;print'
    --------------------------------------------------------------
    Most Intelligent Customers Realize Our Software Only Fools Teenagers

Domyślnie

Nie pomaga w safe graphicks mode.Ściągać inny obraz?może jakiś starszy?albo nowszy?

Domyślnie

sciongnij 8.04 z ubuntu.com

Domyślnie

Zainstalowałem kubuntu 8.04,ale mam teraz problem bo nie działa mi ani klawiatura ani mysz.Linuxa zainstalowałem przez WUBI ale tak jak wspomniałem,nic nie idzie zrobić bo mi nie działają te urządzenia peryferyjne.Ktoś wie czym to jest spowodowane i jak temu zapobiec?

Domyślnie .

Ja mam identyczny problem. Instalowałem Ubuntu 7.04 kilka razy z kilku różnych źródeł i nic. Wciąż ten sam problem. Płyty są na 100% ok bo na drugim moim kompie ubuntu instaluje się super i wszystko działa. A na tym słabszym występuje błąd. Próbowałem też z wersją 8.04 wersja alpha z płyty od (gazeta "Chip") i też nic ciągle ten sam błąd. i szczerze mówiąc nie mam pojęcia co to może być. Nie mogę go nawet załadować z płyty bez instalacji. Jeśli ktoś wie jak się z tym obejść do będę bardzo dźwięczny ;-)

Domyślnie

@Iwan
    Czy CTRL+ALT+F1 działa w graficznym ?
    Następnym razem jak oczekujesz pomocy to nie pisz ze pisze cos na zielono, niebiesko czy krzaki tylko przepisz komunikat...

Domyślnie

Okej.W kubuntu na emulatorze nie działa mi wogóle klawiatura ani mysz...

Domyślnie

Cytat Napisał Iwan Zobacz post
    Zainstalowałem kubuntu 8.04,ale mam teraz problem bo nie działa mi ani klawiatura ani mysz.Linuxa zainstalowałem przez WUBI ale tak jak wspomniałem,nic nie idzie zrobić bo mi nie działają te urządzenia peryferyjne.Ktoś wie czym to jest spowodowane i jak temu zapobiec?
    Bezprzewodowa klawiatura/myszka ? Miałem kiedyś właśnie na Ubuntu problem z bezprzewodową myszką.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni