Pokaż wyniki 1 do 5 z 5

Temat: ORINOCO 8471-WD - maly problem

Domyślnie ORINOCO 8471-WD - maly problem

Witam wszystkich serdecznie

Mam taki problem.. Posiadam karte ORINOCO 8471-WD Silver i nie wiem czemu tak sie dzieje, a mianowicie... Chodzi o Whax 3.0 i BackTrack 2 obie wersje LiveCD.
    Odpalam na laptopie acer'a whaxa czy bt2 obojetne karte zawsze znajduje jako ath0 i inne mieszczace sie w kompie... A gdy na tej samej karcie w laptopie HP odpalam whax to nie wykrywa.. znajduje tylko eth0. A bt2 wykrywa normalnie... Co to moze byc bo nie moge dojsc przyczyny? BArdzo prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Domyślnie

Zakładam że na Acerze wykrywa jako ath0 i na HP próbujesz się połączyć za pomocą ath0. Być może wykrywa pod inną nazwą na HP. Ja bym spróbował wpisać w terminalu iwconfig ( albo ifconfig[pamięć mnie zawodzi ]) i zobaczyć co wyświetla.Powinno wykryć bezprzewodówki .

PS. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem temat.

Pozdrawiam VLN.
    Kod php:
    $zmienna $_POST['COS']; 
    Zamiast tego :
    Kod php:
    $zmienna htmlspecialchars($_POST['COS']); 
    I mamy zabezpieczenie przed XSS

Domyślnie

Tak masz racje... Ale nie wykrywa mi wogole WIFI na HP wykrywa tylko sieciowke wbudowana jak odpalam WHAX'a. A jak odpalem bt2 to normalnie wykrywa wszystko.... Ath0 i eth0 itd... Ale nie wiem czemu na bt2 nie moge nic zrobic... brakuje komend.... a w whax jest wszystko ok i wlasnie na nim chcialbym pracowac ale... A na ACERZE wykrywa wszystko bez problemu.

A sprawdzajac iwconfig i ifconfig tylko eth0 wykrywa czyli ta sieciowke wbudowana... (WHAX) juz przy ladowaniu widze ze nie wykrywa...

NIe wiem dlaczego...

na Acerze bez problemu na obu dziala

Domyślnie

Przyczyna jest nastepujaca zainstaluj sterowniki madwifi-ng to pojdzie ostatnio bawilem sie tymi sterami , jak wywaliliem madwifiwi to nie bylo interfejsu ath0 i wifi0 mam taka sama karte to juz to przerabialem.Widze ze tu tez chodzi o model laptopa dziwne to troche dla mnie ze na tym masz na na drugim nie.A odpalasz live CD.Bo jak instalowales system to moze cos sie nie dogralo mi sie wydaje ze o to najbardziej chodzi.Tak mi przyszlo do glowy moze wylacz tamta sieciowke eth0 moze karty jakis wzgledow sie nie lubia
    Ostatnio edytowane przez hazi : 04-12-2008 - 14:27

Domyślnie

Nie instalowalem zadnej wersji... uzywam tylko LiveCD..... i wlasnie sie tak dzieje jak opisalem....