chciałem sie spytać, ktoś zabezpieczył stronę internetową od... klikania prawego przycisku myszy.
otóż chodziło tej osobie zeby nie kopiował tekstu czy adresu obrazków, itd.
jak mozna to zabezpieczenie złamać np w mozilli?
chciałem sie spytać, ktoś zabezpieczył stronę internetową od... klikania prawego przycisku myszy.
otóż chodziło tej osobie zeby nie kopiował tekstu czy adresu obrazków, itd.
jak mozna to zabezpieczenie złamać np w mozilli?
Ja w sumie mialem kiedys ten sam problem, ale czasami da sie komunikat przesunąć tak żeby przycisk "OK" nachodzil na obrazek ktory chcesz skopiować i wcisnac OK, ale jezeli chodzi o text to moglbys chyba strone zapisac i pozniej w notatniku otworzyc, z tego co wiem to tam text powinien byc wpisany... niewiem moze ktos ma lepsze sposoby, ale ja to takim sposobem robie ... A co złamania tej opcji to chyba bys musial wlamac sie na strone (niewiem za bardzo)
wylacz javascript
Pozdrawiam
Strona jest w hrml czy php?
http://mozillapl.org/produkty_mozill...refox_2.0.0.13 << tam gdzieś jest rozszerzenie do mozilli które omija blokade prawego klawisza.
Eh, stare dobre javascripty gdzie na prawy klik pojawial sie alert, lata 80' ...
lepszy efekt mozna uzyskac uzywajac styli i DIV'ow, klikasz prawym a tu lipa, w ogole nie ma takiej opcji jak zapisz obraz jako jesli komus nie chce sie marnowac 1-5 minut na przeskoczenie takich zabezpieczen, to zrobi "Print Screen" i pozamiatane.
Probuje w ten sposob powiedziec zebys daj sobie sianka bo i tak nie zabezpieczysz obrazkow przed skopiowaniem chyba ze na kazdym zrobisz polprzezroczysty napis np. z adresem strony, na to w skrajnych przypadkach potrzeba az 10 minut w photoshopie
Ostatnio edytowane przez gogulas : 03-29-2008 - 02:11
Pamiętam taki przypadek że jedna kolesiowa chciala zabezpieczyć bloga. No i owszem zaznaczając tekst i klikając prawym pojawiał się alert. Ale wystarczylo że zrobisz ctrl+c i nie bylo problemu Zobacz może nie jest to zablokowane
Zbliża się Trollmagedon...
Opisany przez Ciebie sposób to zaledwie 5 linijek kodu js - rzeczywiście blokuje on prawy klawisz - ale kto powiedział że nie można zaznaczyć tekstu i skopiować go skrótem - co dziwne IE po wejściu na taką stronę z ustawieniami domyślnymi wyświetli komunikat
I jeżeli pozwolimy na dalsze blokowanie blokada w ogóle nie zadziałaAby pomóc w zapewnieniu bezpieczeństwa (...) IE ograniczył temu plikowi możliwość wyświetlania zawartości aktywnej (...)
www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.