Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 17

Temat: Bluetooth, Komp, Komórka...

Domyślnie Bluetooth, Komp, Komórka...

Witam, po raz kolejny mam pytania... Ostatnio dotyczyly one serwera, ale teraz czegos bardziej mi potrzebnego, gadam ze starym zeby mi dał na chwile swoją komę bo musze zgrać pewnej dziewczynie 300 fotek które jej zrobilem w wakacje, ojciec nie chce mi dać swojej komy, prawdopodobnie posiada na niej pewne zdjęcia (eghm... domyslcie sie jakie )... Slyszalem o możliwości włamywania sie przez bluetooth na komórki... Ale czy można skopiować tym sposobem zdjęcia tej dziewczyny PS: szukalem takowego lub podobnego tematu, nie znalazlem, a jezeli jest to prosze o post z linkiem do tematu - każda pomoc mile widziana

2. Domyślnie

Jest taka możliwość - masz dostęp do pamięci telefonu, komóra/cel musi zaakceptować połączenie i to byłoby na tyle ze strony ofiary - utrzymać odpowiedni zasięg i prędko zgrać poszukiwane pliki. Oczywiście takie rzeczy tylko na phonach wyższej klasy (mowa o napastniku) ... kiedyś do mnie jakiś kolo w szkole próbował sie włamać miał jakąś nokie E XX
    www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.

Domyślnie

Aha... ja jeszcze nie padłem ofiarą ataku ... Stary ma Nokie N95 ... wiec chyba jest ok? A zawsze moge szybko podejsc i akceptowac połączenie, ale na dłuższą mete nic nie moge porobic przy komie, wiec dlatego mowa tu o włamaniu przez bluetooth... (To taka, bezpieczniejsza dla mnie metoda Chyba wiecie o co chodzi ;P)

4. Domyślnie

Tak dokładniej to Ty musisz mieć dobry telefon, przykładowo nokię z serii E - twój tata spokojnie mógłby mieć już klasę niższy

Nie mam możliwości na włamanie do telefonów z Symbianem a tym bardziej Noki z serii N

Domyślnie

Jest do tego program który jak masz kabla usb zrzucasz na kome uruchamiasz bluetootha i czekasz robisz z komórką co chcesz nawet PIN można zmienić ale nie pamiętam nazwy programu ale jest fajnie że druga osoba nie musi mieć włączonego bluetootha
    Uczony jest człowiekiem, który wie o rzeczach nieznanych innym i nie ma pojęcia o tym, co znają wszyscy.

7. Domyślnie

Cytat Napisał Domex Zobacz post
    Jest do tego program który jak masz kabla usb zrzucasz na kome uruchamiasz bluetootha i czekasz robisz z komórką co chcesz nawet PIN można zmienić ale nie pamiętam nazwy programu ale jest fajnie że druga osoba nie musi mieć włączonego bluetootha
    To co - irdę? ;P nie ma tak łatwo musisz zaakceptować połączenie blu inaczej nie wbijesz, wiem bo byłem atakowany!

Domyślnie

Nie musisz wyświetla ci się a potem możesz zablokować i nie wejdzie chyba że zobaczy i szybko wyjdzie to później też będzie mógł chyba że go blokniesz i po zawodach
    Uczony jest człowiekiem, który wie o rzeczach nieznanych innym i nie ma pojęcia o tym, co znają wszyscy.

Domyślnie

Domex, sorry, ale ja kompletnie nic nie zrozumialem z Twojej wypowiedzi
    Co do wbijania sie na telefon przez bluetooth (z innego telefonu) to tak jak powiedzial
    hedVB, nalezy najpierw zaakceptowac polaczenie przychodzace (tzw. parowanie jesli sie nie myle...) inaczej nie dasz rady (no chyba, ze mowimy a jakims starym modelu telefonu - wiem, ze niektore starsze nie potrzebowaly parowania aby sie polaczyc)

10. Domyślnie

Hmm jest sposób - powiązać urządzenia (tak żeby kolega nie zauważył) np

hej fajny phon mogę obl00kać zią? Nie bój nie skitram, chciałem taki buynąć ale z hajsem słaboo...

I tu szybko przechodzimy do menu blutu i wiążemy urządzenia :P A potem możemy się łączyć bez upoważnienia

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni