Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 27

Temat: Zmiana IP

Domyślnie Zmiana IP

mam pytanko - da się w jakiś prosty sposób zmienić IP nie instalując żadnych klientów ze stron które coś takiego oferują ?

Albo inaczej - czy są DARMOWE servery z jakimiś kontami gościa do których można się podłączyć za pomocą windowsowego programu "podłączenie do pulpitu zdalnego" ?

szukałem na googlach ale nie potrafię znaleść

Domyślnie

Po pierwsze: znaleźć
    Po drugie... mam wrażenie że pierwsze pytanie dotyczy czego innego i drugie takze...
    Zbliża się Trollmagedon...

Domyślnie

northdakota - wcale nie - bo w pracy właśnie łącze się z pulpitem zdalnym z innym serverem - wpisuje jego IP i hasło ale mam tam konto - no i w związku z tym mam inne ip z tego servera;

Dlatego moje pytanie dotyczy czy może są jakieś właśnie konta gościa bez haseł o publicznym dostępie...lub jak zmienić ip - ale tak by nic nie instalować w systemie - albo przynajmniej, żeby nic nie było wpisywane do rejestru;

Domyślnie

poszukaj info o TOR lub proxy via WWW
    http://nikowek.blogspot.com/
    Zbrojne Ramię Pingwina!
    -----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
    Version: 3.12
    GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
    O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
    G+ e- h! r% y?
    ------END GEEK CODE BLOCK------

Domyślnie

Nikow to wszytko jest dobre; TOR czy server privoxy - ale jest jeden problem; Trzeba zainstalować oprogramowanie i dodatkowo zmienić opcje internetowe w IE jak choćby DNSy; A do tego w pracy nie mam uprawnień - potrzebuję zmiany adresu IP łącząc się z jakimś serverem i uzyskać IP z niego lub za pomocą może jakiejś WWW;

Takie rozwiązania co proponujesz to działają w domu...

Domyślnie

a to jeszcze zależy do czego zmiana ip, czy chcesz po http czy shella będziesz używac a potrzebujesz innego ipka. Poczytaj dział G. Hack i znajdziesz szybciochem jakiś serwerek do którego nie będzie trudno zdobyć konto do shella, później używasz np. knoppixa (zapomnij o rejestrze) ale pamiętaj że na ruterach Twojego IDS zostaną logi. Jedyna opcja do serwerek przejąć, ale stojący gdzieś w Ugandzie albo na jakimś innym murzynowie.
    Pozdrawiam
    Javaman

Domyślnie

Nie Javaman - nie potrzebuję do shella tylko właśnie przez http - potrzebuję zalogować się na WWW na moim koncie ale z innego ip;

Mam jeszcze pytanie; czy neo z dynamicznym ip ma jakąś "przewidywalną pulę" adresów ? tzn, że jak się dostanie bana to czy admin może zablokować np: (strzelam ip) 200.200.200-250 ? i rozumeim, że dzierżawa ip trwa do momentu wylogowania tak ?

sorry za głupie pytania, ale mało używam netu...
    Ostatnio edytowane przez SARS : 04-02-2008 - 11:50

Domyślnie

Więc jest pełno anonymous http proxy w necie - (nie napiszę www.google.pl ) a nawet gdzieś na forum była lista takich. Nie rozumiem tylko czemu nie chcesz tego ustawiać w przeglądarce? Takie cos właśnie tak się ustawiam. Poczytaj o protokole HTTP, może to Ci trochę wyjaśni. A co do admina, to tak, jak będziesz walił jakimiś bruteforcami albo czymś podobnym - bo tak mi przyszło na myśl że skoro nie chcesz ustawiać proxy w przeglądarce, chodzi o zmianę ip, blokadę ze strony admina to pewnie...:
    chcesz użyc jakiegoś Brutusa albo wwwhacka, do włamki na konto pocztowe, używając bryte force, dlatego też nie chcesz ustawiania proxy w przeglądarce.
    A więc.. Admin może Cię zbanować, może blokować zakresy IP. Takie zakresy istnieją dla każdego rejonu. Ileś tam modemów w okolicy jednego dhcp neostrady dostaje adresy z jednej puli.
    A co do brutusa, to jest opcja ustawienia mu proxy. Podajesz adres ip i port serwera proxy.
    PS> tak do momentu wylogowania jest dzierzawa IPka

Domyślnie

Javaman - nie nie chcę żadnych b.forców a nie mogę zmienić proxy w przeglądarce bo łącze się w pracy i nie mam uprawnień do zmiany tego. Ogólnie nie jestem takim lamerem i w domu bym sobie poradził a z pracy to nie wiem. wiem tylko że brakuje mi wiedzy i dlatego pytam

dlatego idealnie było by mieć IP jakies servera i łączyć się z win przez pulpit zdalny
    Ostatnio edytowane przez SARS : 04-02-2008 - 13:33

Domyślnie

tzn. masz ograniczenia na konkretny komp, czy przeglądarkę, czy sa to ograniczenia na routerze, na zasadzie nie wypuszczania połączeń do innych stron niż np. wyznaczone, ale nie dotyczy to serwerów lub innych kompów? Bo w tym ostatnim wypadku to już większa kombinacja.
    Powiedz, na co są ograniczenia, to coś wymyślimy
    Ostatnio edytowane przez javaman : 04-02-2008 - 13:42

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni