Pokaż wyniki 1 do 8 z 8

Temat: obrona przed atakami DDoS

Domyślnie obrona przed atakami DDoS

witam,
    mam baardzo duzy problem - juz po raz kolejny moj serwer zostal zablokowany( mam go na xon.pl.), dostawalem maile ze jaksi skrypt wygrenerowal 30GB transferu, przegladalem pliki i znalazlem trojana x_@ teraz juz ci z serwera sie na mnie uwzieli a ja nie wiem co mam z tym zrobic, przypuszczam ze to atak DDoS ktory laduje mase zapytan na serwer - i teraz pytanie, jak sie przed tym obronic? :/ znalazlem cos takiego:
    http://www.topwebhosts.org/tools/apf...os-rootkit.php
    ale nie za bardzo rozumiem

wie ktos cos na ten temat?

2. Domyślnie

No tym sposobem na tym serwerze nic nie zrobisz, nie masz przecież nawet shella (tak przypuszczam) - dostępu poprzez ssh. Możesz napisać np. do administracji aby taką konfigurację serwera zrobili, jak na linku który przysłałeś. Przy okazji, fajny ten artykulik DDoS Protection

Domyślnie

To co podajesz to musi zainstalowac admin serwera - watpliwe aby to zrobili jesli nie masz calego serwera dla siebie w sensie maszyny fizycznie
    Poza tym to nie jest problem, ze Cie odcieli - na ich miejscu zrobilbym to samo i podziekowal klientowi za korzystanie z uslug firmy... Problemem jest to ze nie miales pojecia (ktorys raz z rzedu) ze takie cos ma miejsce i nic nie zrobiles aby sytuacje naprawic.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

no ale co ja moge zrobic? to nie moja wina - ja w skryptach nie wizde problemu, zadnego skryptu uploadu nie mam na serwerze a tu nagle x_@ 10 GB filmow tarzana ... - nie dawno zablokowali piszac ze umieszczam nielefalny film francuski - ja nic kompletnie o tym nie wiem, statystyki wporzadku sa - transfer o dziwo stoi w miejscu a oni mi mowia ze 30GB sie wygenerowalo ...

ktos sie na mnie uwzial czy ci z serwera chca sie mnie pozbyc?

Domyślnie

Zadna firma nie chce sie pozbywac klientow bo sie na rynku nie utrzyma... ale zadna nie bedzie miala watpliwosci co wybrac jesli bedzie nad nia wisiec widmo problemow prawnych... a w sumie zrzuca cale bagno na Ciebie bo masz z nimi umowe i Ty odpowiadasz za to co jest na Twoim hoscie...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

no tak - ale place za serwer - w moich skryptach na 100% nie ma czegos takiego ze mozna wrzucic 10 GB tarzanow ... moze to byc przez zabezpieczenia serwera? i czy jedynym sposobem na obrone przed tym jest odpalenie tej aplikacji na serwerowym komputerze? bo chcialem sie jakos ze swoim strony zabezpieczyc :/

Domyślnie

Cytat Napisał Maro400 Zobacz post
    n w moich skryptach na 100% nie ma czegos takiego ze mozna wrzucic 10 GB tarzanow .
    w takich sytuacjach patrzy sie w logi, kto co kiedy wrzucal...

8. Domyślnie

I nigdy nie ma 100% pewności. Ktoś ci wrzucił shella i już, nic nadzwyczajnego.