Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 13

Temat: backtrack3 jakie programy doinstalowac?

Domyślnie backtrack3 jakie programy doinstalowac?

Po calej nocy zmagan mam backtracka 3 i windowsaxp na jednym dysku .:P
    teraz chcialem potestowac sieci okoliczne .

Co zainstalowac ?
    airdump jest zainstalowany automatycznie a aircracka zainstalowalem sam co jeszcze musze zainstalowac do wardrivingu ?
    ps gdzie sie zapisuja pliki .cap z airdumpa bo w root nie widze ich .

Domyślnie

BT bazuje na Slax'ie wiec bedziesz szukal pakietow do Slax'a. Starsza wersja uzywala pakietow w postaci pliko .mo: mo2dir <plik.mo> <katalog>

Jak to wyglada w najnowszym BT3 nie wiem, wiem ze Russ zmienil wersje softu w Russixie i nagle sie okazalo ze moje drivery ktore sam skladalem nie dzialaja bo sie zmienily sciezki i to bardzo bardzo :P wiec bede grzebal w tym jak bede mial chwile.

Co do plikow gdzie sie zapisuja - beda sie zapisywac w katalogu z ktorego odpalisz airodump'a czyli np w /root... ale jesli skrypt startowy jakis jest i on zmienia katalog to musisz zobaczyc gdzie to bedzie

Kod:
    less `wchich skrypt_startowy`
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

czy jakas komende musze wydac zeby sie zapisywaly ?
    i jak zakonczyc dzialanie airdumpa prawidlowo komenda jakas czy skrotem klawiaturowym ?

Domyślnie

monter

BackTrack 3 ma już większość softu zainstalowanego w sobie które będą ci potrzebne do tresowania sieci lub nawet więcej. (Nie potrzebujesz nic doinstalowywać.

Ja używam BT3 i jeszcze ani razu nie doinstalowałem ani jednego softu (no może tylko dodałem na live USB Ophcrack bo to spoko soft) ale poza tym soft który jest na tym jest spoko i wystarcza mi do większości zadań.

Jeśli masz jakieś pytania wal.

Nara pi4r0n

Domyślnie

airodump przyzwoicie reaguje na ctrl+c
    co do instalacji softu to bedzie soft dzialal do czasu restartu chyba ze mowimy o starcie z pen-drive'a bo wtedy mozesz sobie dograc soft bardziej 'trwale'. Calosc modyfikacji softu w Slax'ie jest ladnie opisana na stronach Slax'owi poswieconych.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

pi4r0n mozesz napisac pare przydatnych komend ktore uzywasz w bt3 bo jak narazie to tylko airdumpa odpalic umie .

najbardziej mnie interesuje komenda do wstrzykiwania pakietow

Domyślnie

aircracka zainstalowales? Aircrak jest programem z pakietu, w ktorym jest m.in, airodump, aircrack, aireplay i inne

Cytat Napisał tqm Zobacz post
    airodump przyzwoicie reaguje na ctrl+c
    co do instalacji softu to bedzie soft dzialal do czasu restartu chyba ze mowimy o starcie z pen-drive'a bo wtedy mozesz sobie dograc soft bardziej 'trwale'. Calosc modyfikacji softu w Slax'ie jest ladnie opisana na stronach Slax'owi poswieconych.
    Ja sobie zainstalowalem bt3 na hd, działa naprawde nieprzyzwoicie szybko, poza tym kombinuje z
    http://s32.photobucket.com/player.sw...fs=1&os=1&ap=1 wiec musialem zainstalowac na dysku bo z cd nie pojdzie.
    Ostatnio edytowane przez TQM : 03-03-2008 - 23:33
    Atheros? - nanzwa mhata yangu

Domyślnie

dopiero zaczynam i dlatego instalowalem bo nie dzialalo okazalo sie ze nie wlaczalem sieciowki ifconfig eth1 up i dlatego nie dzialal aircrack .
    Narazie bezowocnie probowalem wejsc w pare sieci wykonujac te komendy po kolei :
    # ifconfig eth1 up
    # airodump-ng eth1
    # airodump-ng --channel 11 -w tu nazwa sieci-dump eth1
    # aircrack-ng tu nazwa sieci-dump-00.cap
    niestety za malo mialem ivs chyba bo mi napisalo zebym nastepnym razem sprobowal z 5000 ivs.
    ,uzylem tez komendy aireplay-ng --deauth 1 -a mac adres tu eth1 i napisalo mi ze jestem na kanale 5 a ap uzywa 6 )

Jak ktos moze to prosze o info jak zmienic kanal swojej karty na 6 ty . oraz jak sprawdzic to wstrzykiwanie czy mi dziala .
    ps airsnort mi podaje komunikat sh://sbin/wlanctl-ng:no such file or directory

Domyślnie

monster

Sorry ziomuś ale nie będę tego wszystkiego pisać tutaj bo jest dużo metod to tego i dużo pisania tez a nie mam czasu na to ale co mogę ci pomoc jest podesłać kilka linków (tuteriali)gdzie jest wszystko ładnie odpisane co jak robić.

OK jeśli masz BT3 to najlepsza strona zęby znalesc informacje na temat użytkowania jest

Remote Exploit.org forum

A te poniższe tuteriale są pisane ale tez na Google możesz znalesc filmy dla ułatwienia sprawy.

PS. Mama nadzieje ze umiesz czytać po angielsku bo wszystkie są właśnie w tym jeżyku

-=Xploitz=- VIDEO: Volume #1 "E-Z No Client WEP Cracking Tutorial"

-=Xploitz=- VIDEO: Volume #2 "E-Z No Client Korek Chopchop Attack Tutorial"

-=Xploitz=- VIDEO: Volume #3 "E-Z WPA/WPA2 Cracking Tutorial"

-=Xploitz=- VIDEO: Volume #4 "E-Z Cracking WPA/WPA2 With Airolib-ng Databases"

Domyślnie

Dzieki wielkie
    Na tyle angielski umiem ze rozumiem wiekszosc :P narazie mam 2 dni karte wlan wiec bardzo mi cienko idzie ale te tutoriale dosc jasne sa .
    heh dzis probowalem sie wpiac do sieci niezabezpieczonej tylko essid nie bylo rozglaszane i nie udalo mi sie tego essid podsluchac z tym ze nie bylo nikogo do niej podlaczonego moze dlatego .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni