Prawdziwa ironia losu, zresztą posłuchajcie (yhm poczytajcie)
Zrobiłem Chat do własnego programu, plik serwer.exe który odbiera dane od klientów i zezwala na logowanie do chatu znajduje się u kolegi (komp on jakieś 20 /h więc go wybrałem). Łączenie odbywa się na porcie 1234 nic łatwiejszego, dzisiaj nareszcie został wypróbowany i działa! Tyle że wszyscy w koło się do niego logują, a ja nie mogę! Ja, twórca ...tylko przez hamachi i to pod warunkiem że komp gdzie jest serwer też ma włączonego hama, tylko wtedy inni już się zalogować nie mogą, wóz albo przewóz...więc odpadłem z własnego chata jak miło, trochę mi to nie pasuje...macie jakiś pomysł
PS Mam wspaniałą sieć radiową zwaną PST (podkrakowski system telefere) oraz wspaniałomyślnego administratora wraz z firewallem (blokuje między innymi Xfire i większość chatów na sieci, oprócz http://www.czat.pl/ (żeby nie było nie korzystam ! tylko sprawdzałem czy jakikolwiek czat działa) Pewnie jakieś tunelowanie, i niech ktoś nie myśli że chcę się włamać, powtarzam to mój chat!! wiec mam do niego jakieś prawo, help