Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 14

Temat: Kilka pytań, Proszę o Pomoc

Domyślnie Kilka pytań, Proszę o Pomoc

Witam wszystkich
    Od razu na wstępie chcę napisać że szukałem informacji w internecie, czytałem też wikipedie ale że nie do końca zrozumiałem co tam pisze to zwracam się do Was o pomoc.

1.Nie mogę zrozumieć czym różni się C++ od C#
    2.Tego też nie mogę zrozumieć czym różni się Visual C++ od C#
    3.Do czego służy C++
    4.Do czego służy C#
    5.Do czego służy Visual C++
    6.Co to jest .NET
    7.W którym języku programowania lepiej będzie mi się tworzyło np.aplikacje,programy, boty do gier? i wiele innych rzeczy.

Bardzo byłbym wdzięczny za liczne przykłady i wyjaśnienie w końcu co do czego jest, ja naprawdę nie wiem do czego służą te języki i czym się różnią, nie zakładałbym tego temu gdybym znał odpowiedz na te pytania, liczę na Was że pomożecie.

Domyślnie

No jak nic, wujek google wszystko powie Zresztą jak zawsze... co byśmy bez niego zrobili?

Domyślnie

czym rozni sie C od C++? wieloma szczegolami, ale ogolnie mozna powiedziec ze w c++ jest przystosowane do obiektowosci, przez co latwiej napisac duzy program zespolowi programisow, mozna wejsc na jeszcze wyzszy poziom w projektowaniu aplikacji i latwiej sie w tym polapac
    przynajmniej tak ja to rozumiem, chcialbym tutaj zaznaczyc, ze jesli te informacje sa zgola bledne to prosze o ich w miare upszejme zrewidowanie.

Na pw leci ebook
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

Domyślnie

@Bouzer
    pisałem że nawet jak w internecie znalazłem jakieś informacje to niezbyt rozumiałem, a co do porównań czym różni się C++ od C# lub C++ od C# to wogóle nie mogłem tego znaleźć.

@gogulas
    Dzięki za ebooki, napewno je przeczytam

Byłbym bardzo wdzięczny, jakby jeszcze ktoś mógł odpisać na moje pytania.Pozdrawiam

Domyślnie

stary twoje pytania sa banalne nich zgadnę potrzebne ci sa do jakiegoś referatu do gimnazjum, na wszystkie jest odpowiedz w google nie szukaj odrazu porównania tylko przeczytaj najpierw o jednym potem o drugim i sam zjadz różnice, powodzenia.
    "dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."

Domyślnie

Ok, dobrze, odpowiedzcie mi tylko na 7 pytanie i się stąd zmywam , Pozdro

Domyślnie

7.W którym języku programowania lepiej będzie mi się tworzyło np.aplikacje,programy, boty do gier? i wiele innych rzeczy.
    fasm, szczegolnie jak zaczynasz z programowaniem. Odstrasza cie te wymyslone konstrukcje w c/c++/c#.

Domyślnie

a gdzie można znaleźć książkę o fasm?
    Acha, mam jeszcze pytanko czy opłaca się kupować tę książkę http://helion.pl/ksiazki/vcpppo.htm

Domyślnie

Cytat Napisał gogulas Zobacz post
    czym rozni sie C od C++? wieloma szczegolami, ale ogolnie mozna powiedziec ze w c++ jest przystosowane do obiektowosci, przez co latwiej napisac duzy program zespolowi programisow, mozna wejsc na jeszcze wyzszy poziom w projektowaniu aplikacji i latwiej sie w tym polapac
    przynajmniej tak ja to rozumiem, chcialbym tutaj zaznaczyc, ze jesli te informacje sa zgola bledne to prosze o ich w miare upszejme zrewidowanie.

Na pw leci ebook
    Raczyłbyś zauważyć że autor nie pyta o różnice między C a C++? Kolejny raz udowadniasz swoją głupotę...

Cytat Napisał James81
    1.Nie mogę zrozumieć czym różni się C++ od C#
    C++ jest kompilowane do kodu assemblerowego, a ten jest tłumaczony na kod binarny, czyli taki zrozumiały dla komputera. W C Sharp (to z tą krateczką, w wiki pewnie dowiedziałeś się o pewnej niejasności) kod tłumaczony jest do kodu pośredniego, który może być odpalony dopiero przez specjalne środowisko, .NET Framework, które można ściągnąć za friko z strony Micro$oftu.

Cytat Napisał James81
    2.Tego też nie mogę zrozumieć czym różni się Visual C++ od C#
    Patrz wyżej.

Cytat Napisał James81
    3.Do czego służy C++
    4.Do czego służy C#
    5.Do czego służy Visual C++
    Są to języki programowania ogólnego przeznaczenia.

Cytat Napisał James81
    6.Co to jest .NET
    ".net - internetowa domena najwyższego poziomu, przeznaczona dla firm i osób indywidualnych świadczących usługi dostępu do Internetu." może chodziło Ci o http://pl.wikipedia.org/wiki/.NET_Framework ?

Cytat Napisał James81
    asm Ja polecam nasm'a, ale fasm jest polski

Domyślnie

Cytat Napisał Frubi Zobacz post
    Raczyłbyś zauważyć że autor nie pyta o różnice między C a C++? Kolejny raz udowadniasz swoją głupotę...
    Cytat Napisał James81 Zobacz post
    Nie mogę zrozumieć czym różni się C++ od C#
    mysle ze koledze rozchodzilo sie o czyste C.. a moze jednak nie?
    Ostatnio edytowane przez gogulas : 01-15-2008 - 17:47
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni