Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 12

Temat: p2p help

Domyślnie p2p help

mój problem jest trochę dziwny ale bardzo denerwujący.Programy wszystkie jakie używam do ściągania łączy sie przez "porty nasłuchiwania" czy coś takiego ale przehodzac do konkretów to mam je poblokowane przez admina jedyny jaki program mi narazie działa to bittorent ale bez tych portów chodzi jak muł a traki z jakimi sie łaczy to same errory a wydolnym prawym rogu bittorenta mam napis blocked:79,187,93,162 i to najprawdopodobniej mój bul bardzo bym prosił o pomoc jak bym mógł to obejść(ja lacze sie z moim dostawca poprzez ruter bezprzewodowy tl-wr543g ip automatycznie przydzielane, niewidem czy to może wina rutera jednak nie będzie ale wótpie)
    z góry dziękuje za pomoc

Domyślnie

1. Popraw ortografię...
    2. Masz za wysokie mniemanie o sobie, wiesz? NIE TEN DZIAŁ!
    3. Google Ci kurna zamkneli? :/ :/ :/
    4. A funkcję szukaj?

Domyślnie

Frubi czemus ty zawsze taki nerwowy? daj zyc:P

Sprawdz czy mozesz sobie porty pootwierac
    Zbliża się Trollmagedon...

Domyślnie

chyba pozostaje ci poprosic admina...
    mialem podobnie przy emulu musilaem zrobic przekierowanie portow na routerze..

Domyślnie

Cytat Napisał Frubi Zobacz post
    1. Popraw ortografię...
    2. Masz za wysokie mniemanie o sobie, wiesz? NIE TEN DZIAŁ!
    3. Google Ci kurna zamkneli? :/ :/ :/
    4. A funkcję szukaj?
    po pierwsze jestem dyslektykiem jakbyś nie zauważył(staram sie cału czas z tym coś robić ale nie zawsze wychodzi) ale mniejsza oto w google już szukałem i g... znalazłem (odwiedziłem bardzo dożo stron i forów) a admin napewno mi nie odblokuje bo gość jest upierdliwy maiłem nadzieje ze ktoś mi pomoże bo ja już nie wiem gdzie mam szukać pomocy
    a tak wogule frubi jak tak lubisz gnoić innych to sie popisz i pomóż ajak nie to porostu omijaj takie tematy bo ludzie szukają tu pomocy od ludzi którzy znają sie lepiej na takich sprawach ojaką prosilem

Domyślnie

Co ma dysleksja do dysortografii? Po drugie ja mam wszystkie trzy papierki (dysgrafia, dysortografia, dysleksja), choć ktoś kto nie wie że je mam może mnie posądzać co najwyżej o dysgrafię, spowodowaną niestarannością i pośpiechem... Jeśli nie umiesz czytać, to to trenuj... Zgadnij dlaczego 90% osób z dysleksją lub dysortografią nigdy tego nie leczy? Bo im się nie chce! Co prawda u niektórych jest to uwarunkowane genetycznie, i im współczuje, ale oni próbują. Znam kolesia który robił błędy w każdym zdaniu(gubił literki, nie mógł zapamiętać prostych ciągów wyrazowych, czytał powoli). Ale wiesz... Gdy dostał papierek, wkur... eee... wkurzył się totalnie i wiesz co? Teraz pisze z poprawnością 99%! Czyta szybciej niż przeciętny człowiek i bez problemu zapamiętuje ciągi do 7 cyfr, na przyswojenie 11 cyfrowych ciągów potrzebuje średnio 2 godzin... Wiesz kto to? Powiem Ci... JA! Tak, ja, więc nie wciskaj mu tutaj papierka, bo on gówno dla mnie znaczy... Tak! Gówno! Możesz sobie nim dupę podetrzeć! Żeby nie być gołosłownym i byś wyniósł cokolwiek z mojego posta, powiem Ci jak walczyć z dysleksją i dysortografią...

Na dysleksję najlepsze jest czytanie. Spróbuj czytać bez leksykonizacji, mi to pomogło... Czym jest leksykonizacja? Leksykonizacja to jest mówienie sobie po cichu lub w myślach co czytasz, u niektórych to właśnie tutaj tkwi problem. Co szkodzi spróbować? Może przestaniesz mylić działy? Takie niemiłe posty jak ten już się nie przydarzą?

Na dysortografię... Hmm... Pisanie. Piszesz posta, załóżmy na forum bo masz jakiś problem... Pierw piszesz wszystko ładnie pięknie. Jeśli używasz FireFox'a masz opcję poprawiania pisowni. Później siedź i poprawiaj wszystko ręcznie. Patrzysz jak to powinno być napisane i wprowadzasz poprawki. Po pewnym czasie zauważasz że robisz o wiele mniej błędów, ale niestety niektóre wyrazy sprawiają Ci trudność i dalej robisz w nich błędy, z reguły te same... Możesz pisać je miliony razy jak Ci każą Ci z poradni, ale według mnie jest to zła metoda, ponieważ jeśli Ci patrzą na to co piszesz, denerwujesz się i robisz kolejne błędy, jeśli zaś nie sprawdzają co piszesz, to możesz pisać dalej z błędami. Ale zobacz na Word'a. On się z ciebie nie będzie śmiał, to tylko głupi program, który wykonuje maszyna bez uczuć. Ta maszyna nie powie twoim rodzicom że robisz dużo błędów... Więc możesz sobie stukać te trudne dla ciebie wyrazy, od razu szybciej będziesz pisał na klawiaturze. Dwie korzyści w jednym

Pozdrawiam!

PS: Tylko pamiętaj, jak już zostaniesz mistrzem ortografii to nie zapomnij o złym Frubim. :P

Domyślnie

Jezu Frubi... czasami mnie przerazasz:P RESPECT
    a co do tematu, to sprobuje raz jeszcze : porty sa zablokowane czy zanmkniete?
    Zbliża się Trollmagedon...

Domyślnie

booooshee frubi, dobrze że nie znasz mnie osobiście

Domyślnie

Co do portow - UPnP zostalo do tego wymyslone o ile pamietam. Jak admin zablokowal to teraz sa juz takie sposoby ze nie ominiesz dopuki nie szyfrujesz kazdej transmisji...

Co do dysleksji/dysgrafii/itp - Firefox ma taki modul fajny, ktory sprawdza pisownie i obsluguje jezyk polski. Prosze sie w niego zaopatrzyc i przestac sie zaslaniac papierkami bo to zadne usprawiedliwienie nie jest... Po to masz komputer aby pomagal.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

To siedź ze słownikiem jak chcesz coś napisać!! Potem normalni ludzie cofają się w rozwoju przez takich jak ty .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni