jakimi poleceniem usuwa sie zawartosc z archiwum w Ubuntu
tar --delete plik1 <--- ta komenda nei działa... wie ktos ? potrzebne szybko !!
jakimi poleceniem usuwa sie zawartosc z archiwum w Ubuntu
tar --delete plik1 <--- ta komenda nei działa... wie ktos ? potrzebne szybko !!
rm
sgsegrgergergegrerg
mam
tar --delete --file=nazwa_archiwum nazwa_pliku_do_usuniecia
Mam pytanko- gogulas odbija Ci, bo chyba tak!! Najwidoczniej po ostatnim niewiele Ci przeszło;/
faD- jak chciałes z archiwum no to tylko z nazwą archiwum- no bo jak masz ileś tam archiwów i chcesz aby wyrzucić jedno no to pierw trza wskazać archiwum. Ponadto, prosze kolege z wyżej nauczyć pisania postów- chyba mu klawiaturka nie działa
o przemyśleniach w kontekście NLP... http://www.tuetbrute.blogspot.com
hehe nie no mam nauczyciela od systemów takeigo ze chyba sam nie wie co mowi :P zapewniał nas ze on zna jakis sposób zeby wywalic z archiwum pliki tz. zawartosc tego archiwum no i jak przyszło co do czego to nic nie zdziałał :P
a ja strząchłem google i znalazłem jakas chinska stronke gdzie po angielski troche było opisane jak to zrobic za pomoca file=
co do gogulasia to chyab cos zle zrozumiał :P
//crop by eMCe
Zgadza się- aby wywalić pliki trzeba by według mnie ( na prosty rozum wywalić archwium to tempa i stamtąd wyrzucić) ale system tego nie zrozumie- dlatego brawo dla GOGLE
Ostatnio edytowane przez eMCe : 12-12-2007 - 15:23
o przemyśleniach w kontekście NLP... http://www.tuetbrute.blogspot.com
rm [nazwa]
unlink [nazwa]
delete - napewno na FTP nie wiem czy gdzies jeszcze...
hmmmm albo teraz to ja was nie rozumiem albo wy nie zrozumielisci mojego pytania...
Jak stworzyłem archiwum (nazwa_archiwum.tar) za pomoca polecenia
to teraz chcem z tego archiwum (nazwa_archiwum.tar) "wywalic" zawartosc czyli "plik1" oraz "plik2"tar -cvf nazwa_archiwum plik1 plik2
W google znalazłem na jakiejs chinskiej stronce polecenie którym usuwa sie tak pliki ale każdy z osobna, a ja chciałbym usunac te pliki jednym poleceniem i wszystkie naraz...
W --help wyswietla ze komendatak sie usuwa zawartosc archiwum ale nie stety nie działa te polecenie, byc moze brakuje cos w skladni tego polecenia, dlatego pytam was, czy da sie jakims innym poleceniem niz z--deletei jakie jest to polecenie =]]file=
KUNIEC.