Witam! Czy istnieje jakiś program który pozwoli mi ściągać konkretne pliki przy pomocy pendriva? Dokładnie chodzi mi o taką sytuacje w której po podłączeniu tegoż urządzenia będzie mi ono ściągać dyskretnie pliki których potrzebuje.
Witam! Czy istnieje jakiś program który pozwoli mi ściągać konkretne pliki przy pomocy pendriva? Dokładnie chodzi mi o taką sytuacje w której po podłączeniu tegoż urządzenia będzie mi ono ściągać dyskretnie pliki których potrzebuje.
pogugluj napewno jest cos takiego a jak nie to latwo mozna napisac samemu bez wielkiem wiedzy o programowaniu
Pozdrawiam
walkowalem temat kilka dni, odpowiedz brzmi:
i tak, i nie
Zeby jakies pliki mogly sie na pendriva skopiowac to wczesniej musi uruchmic sie aplikacja, ktora to uczyni, samo sie nie zrobi....
w zwiazku z tym niezbedny bedzie "autorun" ktory w zwyklym pendrivie jest w normalnych warunkach niemozliwy do uzyskania, (czyli bez prze konfigurowania systemu)
Na szczescie technologia U3 pozwala na takie jaja, wkladasz pendriva i tworzy sie wirtualny naped "cd" z ktorego uruchamiany jest autorun, takie urzadzenia nie sa drogie, 2GB to koszt ok 50zlotych, trzeba jednak uwazac, bo lubia one dzialac jedynie z jedna wersja jezykowa systemu operacyjnego, nalezy dopytac sprzedawce czy urzadzenie wspolpracuje z PL XP
Nie bede podawal rozwiazania na tacy... ale... kilka dni temu (niecale 2 tygodnie) byl tu na forum post w zupelnie innym watku i tam byl taki fajny link do strony ktora opisuje jak czym i jak to sie robi
Jest link tu na forum...
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)