mam jedno,zasadnicze pytanie. jak dostać sie do cudzego archiwum ( np, gg) BEZ mozliwosci zdobycia confinga...?
mam jedno,zasadnicze pytanie. jak dostać sie do cudzego archiwum ( np, gg) BEZ mozliwosci zdobycia confinga...?
No i kolejne pytanie o archiwum z gg. Jakby nie było to już o tym było
Archiwum gg nie jest w zaden sposob zabezpieczone, wystarczy wrzucic je do swojego gadu i mozna jego zawartosc swobodnie przegladac, za co wielki minus dla programistow z wirtualnej wioski, ciekawe czy beda to ciagnac w nastepnych wersjach z racji wstecznej zgodnosci czy czegokolwiek innego...
@up
czyli uwazasz ze lepiej by to zaszyfrowac?
a powiedz mi ktorego rownania nie da sie rozwiazac:
x=2+2
czy
x=(|(((81^(1/2))-(7^(0+1)))^(1/2))|^2)
Hm, nie musi byc odrazu niemozliwe do rozszyfrowania, wystarczy ze nie bedzie otwarte jak ksiazka...
Tego pierwszego?
btw.
wlasnie dolaczylem do elite club "No FW & No AV public i.p winXPsp0 hardcore network users" :P
Ostatnio edytowane przez gogulas : 11-27-2007 - 11:36
Coż, mowiac najkrocej nie jestem w waszej profesji, co wiekszosc z was juz raczej zauwazyla. czy moglby mi ktos pomoc & zdocyc dla mnie'cudze' archiwum ?
nie wlamiesz sie przez ajpi, zapomnij.
MUSISZ wyslac ofierze .exe. Najlepiej taki ktory wyszuka pliki archives.dat i wysle je gdzies.
czyli tak:Hm, nie musi byc odrazu niemozliwe do rozszyfrowania, wystarczy ze nie bedzie otwarte jak ksiazka...
-programista musi napisac algorytm
-user musi poswiecic wiele cykli procesora na komunikacje z archivum
-hacker musi napisac prosty program, wykozystac jeszcze troche cykli procesora ofiary kompletnie zamulajac jej kompa zeby odczytac archivum
no sense, tak mysli microsoft, producenci platnych pseudoprogramow i cracki sa zawsze. Ale jest jeden +, im wiecej takiej zabawy tym wieksza motywacje maja ci z intela
słyszałam,ze wlamanie sie przez linuxa jest łatwiejsze ,to prawda ?
Kod:0x0b - Jaki system operacyjny? W srodowiskach "niepelnosprytnych" internautow utarlo sie, ze "hacker" musi miec Linuxa.. Stwierdzenie to jest rownie mylne jak i glupie hehe. Kazdy system potrafiacy pracowac w sieci nadaje sie do przeprowadzenia wlamania. Przypuszczam, ze owa teze wymyslili skript-kidies, którzy nie potrafili nawet przelozyc gotowego juz exploitu do uzycia w innym systemie niz Linux. Oczywiscie znajomosc systemów UNIX'owych jest konieczna poniewaz wiekszosc serwerów "stoi" na UNIX'ach ale sam atak moze byc przeprowadzany z dowolnego systemu operacyjnego. ~h07