Siema, czy jesli sciagam rozne zeczy z p2m to czy jest mozliwosc ze policja mnie zlapie? proosze powiedcice jak to dziala i czy da sie jakos uchronic przed policja
![]()
Siema, czy jesli sciagam rozne zeczy z p2m to czy jest mozliwosc ze policja mnie zlapie? proosze powiedcice jak to dziala i czy da sie jakos uchronic przed policja
![]()
teoretycznie używanie p2m jest jak najbardziej zgodne z prawem, ale pamiętaj ze nie możesz posiadać niczego co jest nielegalne na dysku.
"dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."
:P ok a sluchaj a jak bym to mial na plytce![]()
i na jakiej zasadzie policja lapie tych co sciagaja
![]()
Zaczajają się na jednym z serwerów i sprawdzają co leci przez sieć
Na płytach możesz mieć, póki dobrze je będziesz przed nimi chował, ponieważ w świetle prawa to zwykły nośnik danych jak dysk... tylko że łatwiej schować :d
to czy masz to na płycie czy na jakim kolwiek innym nośniku nic nie zmienia jest to nielegalne i tyle, policja udostępnia jakiś plik w internecie powiedzmy jakiś najnowszy film a potem próbuje go ściągnąć od tych osób które pobrały go od nich, następnie o 6 rano masz wizytę panów ubranych na czarno (i nie bada to księża zbierający po kolędzie), jest jeszcze jedna sprawa jeżeli szyfrujesz dysk nie musisz im pomagać możesz sie powołać na jakaś poprawke, trzeba oczywiście pamiętać ze sa tego jakieś konsekwencje.
Moja rada w dzisiejszych czasach jak jest tyle darmowych programów często nawet lepszych od komercyjnych wersji trzeba sie zastanowić czy naprawdę warto używać często płatnego badziewia.(wlasnie jestem wtrakcie pisania pracy porownujacej lina z winda jak skoncze to wrzuce).
a swoja droga gdzieś chyba czytałem ze w Wielkiej Brytanii zalegalizowano piractwo na użytek własny.
"dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."
Jak z tym zlegalizowanym piractwem na uzytek wlasny:P napisz cos wiecej bo jak dla mnie to to za duzo sensu nie robi bo chyba wytwurca filmow muzy gier i programow bardziej chyba zalezy zeby zarobic a nie zeby ludzie mieli posciagane na kompach
![]()
gdyby bylo to zlegalizowane to cala anglia by tak robila ale nie wiem jak ci sie tak wydaje to napisz cos wiecej
http://www.pcworld.pl/news/130686/100.html tutaj masz cały artykuł w sumie dobre podejście do sprawy, żeby łapać niebezpiecznych przestępców którzy zagrażają otoczeniu, no ale trzeba pamiętać ze piractwo jest jak najbardziej negatywnym działaniem wyobraź sobie ze siedzisz nad czymś rok może nawet dłużej i nic potem z tego nie masz bo wszyscy to piratuja, no ale powiedzmy jak przeciętny Kowalki zarabiający 1000zl miałby wydać 500 na powiedzmy windowsa i jakiś pakiet biurowy no to nie za bardzo by mu sie nie uśmiechało no ale od tego są oczywiście darmowe jak dla mnie lepsze odpowiedniki których osobiście używam.