Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 25

Temat: zaginione hasło na microSD 1GB

Domyślnie zaginione hasło na microSD 1GB

Jakiś czas temu ustawiłem hasło na karcie pamięci microSD 1GB i z niewiadomych mi powodow nie musiałem go wprowadzać podczas wchodzenia na kartę przez co zapomniałem jak ono brzmiało. Teraz raptem cos sie porypało i muszę hasełko wprowadzic aby wejść na kartę. Czy zna ktoś metodę albo jakiś program który usunie mi to hasło bez wprowadzania go albo przynajmniej odnajdzie zaginione hasło :/

Domyślnie

Co to za karta (dokladnie), ktora prosi o haslo? Czy jestes pewien ze to karta a nie aplikacja? Nie spotkalem jeszcze kart SD ktore chcialyby haslo wiec to raczej bedzie kwestia aparatu/aplikacji korzystajacej z karty. Jak podasz wiecej informacji to moze cos sie da zrobic.

Jedyne co znalazlem co przechowuje dane zakodowane na pamieci Flash to IronKey.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Cytat Napisał tqm Zobacz post
    Co to za karta (dokladnie), ktora prosi o haslo? Czy jestes pewien ze to karta a nie aplikacja? Nie spotkalem jeszcze kart SD ktore chcialyby haslo wiec to raczej bedzie kwestia aparatu/aplikacji korzystajacej z karty. Jak podasz wiecej informacji to moze cos sie da zrobic.

Jedyne co znalazlem co przechowuje dane zakodowane na pamieci Flash to IronKey.

Jest to karta Kingstona microSD 1GB mam ja w telefonie komórkowym i ustawiłem hasło jakiś czas temu aby nikt mi nie grzebał bo miałem tak kilka prywatnych rzeczy którego tak jak wcześniej wspomniałem nie musiałem wprowadzać z niewiadomych mi przyczyn, dopiero teraz po zdjęciu sim-locka w telefonie cos sie pomieszało i żąda tego hasła co wprowadziłem. :/

Domyślnie

jaki phon ?/

Domyślnie

Nokia 3109 clasic

Domyślnie

Wyjmij karte i wsadz do czytnika USB nawet i odczytasz dane... szyfrowani i haslo bylo realizowane przez telefon a nie karte. Zdjecie sim-lock'a to najczesciej reset serii ustawien - w tym Twojego hasla.

Domyślnie

widzi mi dysk wymienny, ale zawartości nie chce wczytać, po kliknięciu na nim wyskakuje "włóż dysk do stacji dysków" :/

Domyślnie

Czyli wniosek jest taki, ze jest to to sformatowane jako jakis inny system - nie wiem czy to cos da ale sprobuj moze Linux (jakis LiveCD) to odczyta. Ubuntu sobie dosc dobrze radzi z kartami o ile pamietam - co mu nie wetkne do czytnika to wie co tam siedzi

Mozliwe ze karta zostala sformatowana w telefonie albo w jakis specyficzny sposob jej czesc zakodowana, wtedy ma prawo nie czytac... Nie bede sie wglebial w szczegoly techniczne ale jesli tak jest i nie znasz hasla to straciles swoje dane.

Domyślnie

A może coś z tego:
    http://wilk13.net/odzyskiwanie.php

np. Undelete Plus 2.9

Pamiętam bawiłem się tym na mojej MMC Kingstone+ 1GB i powiem szczerze że byłem zaskoczony ilością danych jakie udało się odzyskać...

Zapisujesz sobie to co ważne, potem format tylko że w starym FATcie, bo windows domyslnie chce formatować w FAT32, najlepiej zrobic to w telefonie, jesli jest taka możliwość...
    Ostatnio edytowane przez gogulas : 10-18-2007 - 00:24
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

Domyślnie

Ok ale problem w tym ze dane nie sa skasowane ale zaszyfrowane jakims algorytmem, wiec undelete nic nie zrobi... Skoro windows mowi ze karta nie jest sformatowana to znaczy ze cos zmienilo FAT prawdopodobnie albo to nie jest FAT16 (najczesciej uzywany przy kartach pamieci - max 2GB) ani FAT32.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Zasady Postowania