Witam,
Mam pewnien problem [a raczej cigle mnie to meczy]. poniewaz w mojej szkolnej bibliotece sa komputery [zadna nowosc...] no ale co to za komputer bez praw? Na kontach, na ktorych trzeba sie logowac [uczen0X - zalezy od pozycji komputera] nie ma zadnych praw (mozna po necie latac i na pilpicie tworzyc *.txt / skroty / foldery).
Folder "Moj komputer" jest dosc ograniczony: mozna wejsc na dysk C: [innego nie ma] ale tam jest tylko jakies 3 pliki, ktorych usunac nie mozna (jeden pamietam z CS'em, ktory byl zainstalowany po turnieju w bibliotece). W opcjach to samo (plik, edycja, narzedzia itp. ograniczone na maksa). Robota fachowca? Nie wnikam. Probowalem otworzyc Menedzer zadan - nie mozna... Jeszcze wpisywalem w sciezce do pliku C:\Program Files ale nic nie dalo [komunikat - brak praw]. Niestety [o zgrozo] na tych komputerach jest "certyfikat bezpieczenstwa" - Cenzor (fuj!). Latwo go obejsc (antycenzor.go.pl) ale jak np. zainstalowac cokolwiek? Nawet wtyczek z YouTube nie chce zainstalowac (za pomoca samej przegladarki tez nie!).
Wiem, ze konto admina to "Bibliotekarz0X" - tu tez zalezy od pozycji ustawienia komputera. Jakis trojan ? keylogger zalatwi sprawe? Nawet avast jest wylaczony na koncie z ograniczeniami bo i tak nic sie zainstalowac nie moze (a pliki *.exe sie nie uruchamiaja - chyba, ze to skroty)
I jakby ktos mial jakies propozycje / pytania lub cos w tym stulu [to opisze bardziej] by jakos dostac sie / nadac sobie prawa admina na koncie [dostac sie do admina?]
Pozdrawiam
PS: priorytet - niski (od poniedzialku do piatku moge sprawdzac co i jak z tymi komputerami )