Ma ktos pomysl jak wyslac surowy pakiet spod windowsa z SP2?
Ma ktos pomysl jak wyslac surowy pakiet spod windowsa z SP2?
Ostatnio edytowane przez 31337 : 10-12-2007 - 02:30
co znaczy surowy
chodzi Ci o tzw. Bogony
Ostatnio edytowane przez GSG-9 : 10-06-2007 - 19:24
odswierzam
# post usunięty #
Ostatnio edytowane przez gogulas : 11-25-2007 - 01:41
a masz jakis program na floodowanym porcie?ale wg procesexplorera nie zajmuje on procesora nawet w 1%
heh, a jak by inaczej.Failed to send raw packet !
Swoją drogą śmieszne to ce plus plus, a jeszcze bardziej 'programisci' ktorzy w tym piszą. Przejrzalem kilka programow z tego serwera i z czystum sumieniem moge powiedziec ze jestem duzo lepszy od nich. Przynajmniej zrobilbym dokladnie to samo nie przekraczajac 50 linijek kodu, i to w c.
Widze ze musze poprawic pierwszy post. Moze na czerwono boldem ktos zauwazy.
surowy pakiet da się wysłać, choć nie unikne tego zdania że są blokady. Nie wyślesz pakietów ze sfałszowanymi adresami sourcowymi ani pakietów bodajże TCP, dostępne są ICMP i UDP z poprawnymi danymi. Po drugie da się to ominąć, nie jest to ominięcie w pełni, ale daje radę, trzeba spayloadować parę rzeczy, ale to już taka moja mała tajemnica .
Upewnij się jescze.Nie wyślesz pakietów ze sfałszowanymi adresami sourcowymi
* markossx *
markossx: mówiłem tutaj o surowym stanie, bez żadnych modyfikacji. W tym przypadku nie sfałszujesz sourcowego adresu .Dopiero po drobnym payloadzie można to osiagnac, siedze w tym dosyc dlugo i wiem ze tak jest, jestem tego pewien .
//
ps bez payloadu takze da sie wyslac tyle ze bez falszowania, a ono duzo moze zdziałać w atakach DoSowych etc
Ostatnio edytowane przez g3t_d0wn : 08-11-2010 - 21:09