Pokaż wyniki 1 do 3 z 3

Temat: jak to ugryzc... sieci

Domyślnie jak to ugryzc... sieci

Witam
    Zwarzywszy na fakt iz bedzie to moj pierwszy post prosilbym o wyrozumialosc. Po krotce rozwine temat abyscie wiedzieli o co mi chodzi... Od pewnego czasu zapisany bylem na kurs sieci CISCO skladajacy sie z 4ech semestrow, kazdy jeden konczylem zaliczeniami testow droga www. Sęk w tym ze sam kurs nie dał mi na tyle wiedzy dotyczacej sieci zebym mogl w przyszlosci zajmowac sie profesjonalnie administracja sieci (co jest tak na marginiesie moim marzeniem). Pytanie moje jest nastepujace: jakich mam dalej zaczerpnac informacji, ksiazek ktore moglyby powoli krok po kroku przygotowac mnie do wymarzonych sieci. hehe Nie wiem w co "włorzyc rece", od czego zaczac itd...Prosze o pomoc. Przerabialem rozne kasiazki typu: Sieci dla poczatkujacych itd...rozchodzi mi sie oto zeby ktos mogl mnie poprowadzic przez ten najgorszy dla mnie paczatek. Ponadtto sama wiedza ksiazkowa mało sie zdaje jesli nie moge sobie poexperymentowac z dana sieci np. siecia lan skladajaca sie z okreslonej liczby kompow...Kiedys jeden z adminow mojej sieci internetowej powiedzial zebym zajal sie tym http://www.jtz.org.pl/Html/NET-3-HOWTO.pl.html i stwierdzil ze jesli w rok to opanuje to bedzie dobrze.
    Wiem ze ten post moze zabrzmial w oczach Waszych bardzo smiesznie ale prosze Was o pomoc...

Domyślnie

Powiedz czego nie czaisz, może ktoś Ci pomoże. Książek jest dużo i jest w czym wybierać, są też dobre ebooki, ale nie wiem co Cię konkretnie interesuje.

Domyślnie

Zastanawiam sie ktory z kursow CISCO zrobiles... ale sadzac po tym co piszesz to materialu bylo tam baaaaardzo skromnie

Net-3-Howto - dobra rzecz, aczkolwiek bardzo pobierznie opisane, przynajmniej to co zajrzalem na szybko... Jakbys zalapal calosc tego http://lartc.org/ to juz bedzie bardzo dobrze... ale trzeba zaczac od podstaw. Akurat tlumaczenie tekstu na Polski robil Lukasz Boromirski (pliki sa tutaj http://lukasz.bromirski.net/docs/tlumaczenia.html)...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)