Pokaż wyniki 1 do 3 z 3

Temat: Ralink Wireless LAN card V2 oraz packet injection?

Domyślnie Ralink Wireless LAN card V2 oraz packet injection?

Mam pytanie do ludzi nieco bardziej rozeznanych w temacie. Otoz wymieniona przezemnie karta znajduje sie w moim laptopie. Czy jest mozliwe wstrzykiwanie lewych pakietow za jej pomoca? Drugie pytanie czy jest mozliwe wstrzykiwanie pakietow poprzez karte Wifi podpieta poprzez USB?Moj laptop nie posiada ani pcmcia ale express card tylko porty usb wiec nie mam innej mozliwosci podpiecia. Zamowilem sobie karte Airlive 5480 USB i moze ktos zna sposob aby za jej pomoca wstrzykiwac pakiety? Jesli ktos zna jakas inna karte pod usb ktora sie nada (ta ma antene kierunkowa wiec mi dlatego pasuje) to prosze o podanie modelu bo jeszcze moge wymienic. Dziekuje z gory za odpowiedzi na temat.

Domyślnie

Cytat Napisał pitt6ull Zobacz post
    Mam pytanie do ludzi nieco bardziej rozeznanych w temacie. Otoz wymieniona przezemnie karta znajduje sie w moim laptopie. Czy jest mozliwe wstrzykiwanie lewych pakietow za jej pomoca? Drugie pytanie czy jest mozliwe wstrzykiwanie pakietow poprzez karte Wifi podpieta poprzez USB?Moj laptop nie posiada ani pcmcia ale express card tylko porty usb wiec nie mam innej mozliwosci podpiecia. Zamowilem sobie karte Airlive 5480 USB i moze ktos zna sposob aby za jej pomoca wstrzykiwac pakiety? Jesli ktos zna jakas inna karte pod usb ktora sie nada (ta ma antene kierunkowa wiec mi dlatego pasuje) to prosze o podanie modelu bo jeszcze moge wymienic. Dziekuje z gory za odpowiedzi na temat.
    Jezeli interesuje Cie generowanie falszywych pakietow IP TCP UDP.......... to tak naprawde zrobisz to za pomoca kazdej karty zainstalowanej w systemie, i nie ma znaczenia jak jest podpieta. Popatrz na sterowniki i poczytaj fora , aby sie nie okazalo ze karta przykladowo nie obsluguje trybu MONITOR.
    Proponuje nie wybierac karty w oparciu o antene kierunkową , ale zeby bylo dodatkowe wyjscie na antene... Przykladowe panelowe anteny lub yagi kupisz do 50 zl.Jesli masz linuxa to bierz karte ze sprawdzonym chipsetem, aby stery byly jak najbardziej dopracowane: orinoco , athros..

Domyślnie

..................... ...
    Ostatnio edytowane przez kaspsior : 04-17-2012 - 23:49