Który lepszy na serwer? Osobiście używam Slacka i sobie go chwalę, ale ostatnio ktoś zasugerował mi Debiana. Szukałem troche na googlu ale nie ma jakiś porównań za wiele. Ktoś ma jakieś doświadczenia z oboma systemami i mógłby się wypowiedzieć?
Który lepszy na serwer? Osobiście używam Slacka i sobie go chwalę, ale ostatnio ktoś zasugerował mi Debiana. Szukałem troche na googlu ale nie ma jakiś porównań za wiele. Ktoś ma jakieś doświadczenia z oboma systemami i mógłby się wypowiedzieć?
Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go na życie cudzym życiem. Nie dajcie się schwytać w pułapkę dogmatu, która oznacza życie według wskazówek innych ludzi. Nie pozwólcie, by szum opinii innych zagłuszył wasz wewnętrzny głos. I co najważniejsze, miejcie odwagę iść za głosem swojego serca i intuicji. Wszystko inne jest mniej ważne.
Steve Jobs
Ja pracowalem na Slacku dosc dawno temu - to byl moj pierwszy Linux jakiego mialem. System super!!! Pozniej krotko bawilem sie z RedHat'em (fuj!) a pozniej przesiadlem sie na Debiana, bo jest prosciej z zarzadzaniem - system pakietow i zaleznosci... Slackware wtedy nie mial nic takiego i w ten sposob sie przesiadlem.
Obie dystrybucje sa czyste, nie instaluja smieci, obie sie bardzo przyjemnie zarzadza i uzytkuje. Jak dla mnie jedyna roznica to system obslugi pakietow w Debianie i juz tak z przyzwyczajenia mi zostalo...
Dla jasnosci - na Slackware pracowalem 4 lata, na debianie pracuje juz sam nie wiem ile
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Slackware , nauczył mnie linuxa. Teraz pracuje częściej na Debianie, ponieważ jest wygodniejszy system zarządzania pakietami.