Na serwerze w jednym z katalogów który znalazłem brak pliku .htaccess czy można to jakoś wykorzystać? tzn pobrać liste katalogów plików z innych katalogów? jeśli wogole takowe istnieją... jak wyciągnąć liste?
Na serwerze w jednym z katalogów który znalazłem brak pliku .htaccess czy można to jakoś wykorzystać? tzn pobrać liste katalogów plików z innych katalogów? jeśli wogole takowe istnieją... jak wyciągnąć liste?
Chłopie namieszales coś, napisz dokladnie o co ci chodzi, co to za server itd. kryształowa kula sie nam zepsuła ,zaduzo musielismy jej uzywac na takich trolów
pozdrawiam
Pamiętaj zanim zapytasz sprawdź ten adres www.google.pl
No więc jest sobie strona np host.pl po wejściu w jakiś odnoścnik pojawia się host.pl/_pages/strona.htm więc wszedłem host.pl/_pages i wyświeliło liste plików. Jednak gdy kliknąłem w Parent Directory to weszlo mi znowu na strone host.pl i nie mogę zobaczyć listy plików i katalogów, i tu właśnie mam pytanie czy takową liste da się wyciągnąć?
Odpowiedz: nie... bo strony sa mapowane czy to w konfiguracji czy w .htaccess na fizyczne katalogi, ktore wcale nie musza tworzyc ciaglej struktury katalogow tak jak by sie to wydawalo...
Jesli wlaczona jest opcja 'Indexes' w konfiguracji i nie ma pliku pasujacego do do opisu w 'DirectoryIndex' to zobaczysz liste plikow. Jesli jest index, to zaladuje sie strona, jesli nie ma Indexes to nie zobaczysz nic, poza bledem 403 (access denied).
Poza tym - ustawienia z .htaccess dzialaja od miejsca jego instalacji w glab struktury, czyli na wszystkie podkatalogi, dopuki ustawienia te nie zostana zmienione w danych podkatalogach - kazdym osobno. Aby bylo weselej, mod_rewrite pozwala na sliczne lapanie wszelkich prob otwarcia nieistniejacych stron i przekierowania na ustalony adres - tutaj host.pl
Czy host.pl uzywa mod_rewrite czy tez realizuje to inaczej - nie wiem...
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)