Pokaż wyniki 1 do 6 z 6

Temat: alians na maila

Domyślnie alians na maila

Witam
    mam pytanie jesli ktoś korzysta z aliansu tzn ma załozony aliansu na maila to czy idzie dojsc do tego z jakie konta pocztaowego korzysta?
    dla przykładu
    koles ma konto na na onecie i ma [email protected] jednka ma załozony alians na maila i do mnie przychodzi poczta z takiego adresu np. [email protected]cz ja nie wiem ze ona ma konto na oneci i jak to tego dojsc

Domyślnie

Jak czytałem cyforwa twierdze to było coś takiego ze szedł meil na tego głownego meila bo przecież musiał tam dochodzić i zabierał dane i spieprzał spowrotem:P Ale to tylko książka:P Czy w praktyce tak moze byc to nie wiem

Domyślnie

Albo ja jestem pijany (a nie jestem) albo wy pier****** bez sensu :P ani slowa nie rozumiem :P

Ja mam okolo 80 roznych maili i zwiariowalbym jakbym nie mial przekierowan... Poczte odbieram na jednej skrzynce gdzie mam odpoiednio pofiltrowane to co przychodzi i tak na prawde nikt poza mna nie wie gdzie to idzie, tym bardziej ze niektore skrzynki to adres->forward->forward->... jeszcze 3-4 inne forwardy->forward->skrzynka.

Zabawa polega na tym, ze koles odpisujac moze poslugiwac sie innym adresem (czyli aliasem) ale w poczcie wychodzacej w naglowkach SMTP bedzie prawdziwe zrodlo, skad wiadomosc zostala wyslana do Ciebie. W druga strone (od Ciebie do niego) trasy nie ustalisz, bo odkad wiadomosc opuszcza Twoj komp, nie masz juz zadnej kontroli nad tym co sie z nia dzieje...

Mozesz sprobowac ustawic flage 'request delivery report' i wtedy docelowy serwer powinien potwierdzic, ze wiadomosc zostala doreczona do skrzynki Moze w ten sposob serwer sam sie zglosi... ale wiem ze nie kazdy serwer to odsyla :P
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Wybacz tqm nie byłem do końca przytomny:P Miałem pewna idee w głowie ale za cholere nie potrafiłęm ubrać w słowa

Domyślnie

Hehe ja sie wlasnie zastanawialem o co chodzi w tym poscie - tzn moge sie domyslac jedynie o co chodzilo i trop choc pokretny byl nawet nawet - swoja droga przypomniales mi ze mam ksiazke w szufladzie a nie czytalem :]
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

LOL
    ale cyfrowa twierdze? Przeczytaj. Tam jest właśnie o NSA (National Security Agency) i takiej kolesiówie... No i właśnie ona coś takiego zrobiłą... Jak odnajde książke to postaram sie fragment wkleic
    Zbliża się Trollmagedon...