Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 13

Temat: jak zlaeźć ip mając hosta?

Domyślnie jak zlaeźć ip mając hosta?

tak jak w temacie mam host pewnego servera (nie jest to strona www) i jak go traktowalem tracertem to niestety ale 'nie mozna rozpoznac nazwy systemu docelowego'. Dodam jeszcze ze takowy host napewno istnieje bo laczac sie z tym serverem i bedac polaczonym widze to polaczenie i jest host w netstat. Probowalem tez go pingowac i uzywalem pathping ale wszedzie uznaje go jako nieistniejacego. Moze wy macie jeszcze jakis pomosl aby wyszukac te ip?

Domyślnie

skoro sie mozesz z nim polaczyc to polacz sie i sprawdz liste aktywnych polaczen
    podejzewam ze powinno byc tam jasno napisane z jakim IP masz polaczenie

edit: ewentualnie uzyj dnslookup

Domyślnie

http://img524.imageshack.us/my.php?i...ztytuu2lc7.jpg

tu widac wszystko (kilka rzeczy zbednych zostalo wycietych). Moze potrafilby ktos znaleźć to ip. O info prosze tu lub na pm

Domyślnie

jak mozesz zrobic netstat to przeciez mozesz tez zrobic tak:

Kod:
    netstat -ano
    dostaniesz ip - a nazwa domenowa jaka tam podales nie istnieje, wiec raczej cos za duzo wyciales albo masz jakiegos ciekawego dns-a

Domyślnie

w adresie nic nie wycielem i wlasnie tez sie dziwie ze w kazdym rozwiazaniu mowi mi ze server nie istnieje

i btw dzieki ziom za ten ostatni kod juz mam ip

Domyślnie

Jak mozesz to wklej wynik polecenia: netstat -naob | more

Generownaie listy potrwa nieco ale zwroci za to bardzo przydatne informacje. Ja wlasnie puscilem to samo u siebie i juz 3 minute czekam na jakikolwiek wynik (CPU 2x 1.66GHz) ale to wlasnie tyle trwa - zwlaszcza ze mam otwarte sporo roznych polaczen (skype sam w sobie otwiera sporo) + kilkadziesiat aplikacji sieciowych... Trwa to dlugo, za to zobaczysz jak przydatne dane beda w wyniku!

Prosze o takie sprawdzenie bo nie podoba mi sie port 7777 - ten port byl dosc czesto uzywany przez rozne trojany. Nie zdziwie sie jak to kolejny przypadek z tej grupy :P

Jeszcze jedno - moze lepiej przekieruj wynik do pliku txt (netstat -naob > c:\netstat_log.txt) - bedzie prosciej przegladac calosc niz z 'more' - nastepny ekran powoduje ze znowu czekasz na wygenerowanie reszty listy...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Tqm wpisałem netstat -naob > c:\netstat_log.txt i wyskoczylo mi że żądana operacja wymaga podniesienia uprawnień, co jest ?

Domyślnie

Musisz uruchomic jako administrator... jako user nie masz uprawnien aby zrobic tak dokladna anlize tego co dziala.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

ale sęk w tym że jestem zalogowany jako administrator.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni