Pokaż wyniki 1 do 2 z 2

Temat: Przegloadanie sieci Lokalnej

Domyślnie Przegloadanie sieci Lokalnej

Elo

Juz chyba poruszlem podobny temat ale nie moge go odnalesc ;/

wiec zaczynam; jak juz pisalem w tamtym temacie zalozylem sobie siec lan miedzy 2 komputerami w domu,komputer 1 jets podlonczony bezposrednio do internetu i udostepnia neta komputerowi nr 2;

internet dziala ale kiedy wejde w otoczenie sieciowe na komputerze nr 1 wchodze bez problemu a komputer nr 2 i kopiuje udostepnione mi pliki ale kiedy wejde na komputerze 2 w otoczenie siieciowe i chce wejsc na komputer nr to pisze mi ze nie mma uprawnine do przegloadania tych zasobow czy jakos tak, padla odpowiedz zebym ustawil takie same haslo na obu komputerach nic nie pomoga podejzewam ze na kompie nr 1 rzeba jakos udostepnic przegloadanie komputerowi nr 2 tylko jak to jest pytanie. Uzylem google cos tam mialem zeby oba komputery dodac do jednej grupy roboczej; ale przecierz sa podlonczone do jednej juz nie wiem co mam robic podobnie jest z sniffowaniem z kompa nr 1 moge sniffowac kompa 2 a odwrotnie nie pytanie; kiedy bede mial uprawnienia do przegloadania kompa nr 1 bede mogl sniffowac komputer nr 1dzeki za przeczytanie tego posta i prosze o odpowiedz i wyrozumialosc

Edit: Ups Prosze o przeniesienie

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez eryk : 07-19-2007 - 16:12
    Pamiętaj zanim zapytasz sprawdź ten adres www.google.pl

Domyślnie

Nie wiem czy juz sobie poradziles, ale powinienes chyba wylaczyc windosowego firewalla, no i gdy konfigurujesz siec na samym koncu pyta cie czy chcesz udostepnic drukarki i inny sprzet oczywiscie musisz tam podac ze tak.